Навчальна ознайомча педагогічна практика майбутніх викладачів

1 березня 2017 року

     З 20 лютого по 24 лютого майбутні фахівці спеціальності «Науки про освіту», спеціалізації «Педагогіка вищої школи» проходили навчальну ознайомчу педагогічну практику на базі Національного університету біоресурсів і природокористування України. Мета такої практики – сформувати у студентів знання про структуру, принципи організації та управління вищим навчальним закладом, вміння  проводити аналіз навчальних занять і виховних заходів, навчити їх застосовувати ці знання та вміння у майбутній педагогічній діяльності.

 Навчальною ознайомчою педагогічною практикою передбачено проходження студентами навчальних виїзних занять у підструктурні підрозділи НУБіП України. У зв’язку з цим студенти відвідали ВП НУБіП України «Боярський коледж екології і природних ресурсів». Керівник коледжу С. В. Кропивко тепло зустрів практикантів і забезпечив ефективність виїзного заняття. Магістрантів ознайомили із структурою та навчально-матеріальною базою аграрного коледжу, основними завданнями відокремленого підрозділу; методичним забезпеченням навчального процесу в аграрному ВНЗ. Студенти також відвідали навчальні заняття, які проводили викладачі коледжу та здійснили їх аналіз.
У ході практики студенти детально ознайомились із структурою та основними завданнями базового закладу НУБіП України; відвідали ряд навчальних занять викладачів кафедри педагогіки, навчились їх аналізувати; ознайомились із організацією виховної роботи в університеті, навчились складати сценарії  виховних заходів. Також увагу практикантів було зосереджено на навчально-методичному забезпеченні кафедр. Студенти ознайомились та здійснили кропіткі аналізи навчально-методичних комплексів дисциплін, які викладаються НПП кафедри педагогіки.
 
Валентина Теслюк,
доцент кафедри педагогіки
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook