Зимова екзаменаційна сесія та фінансова стабільність – у центрі уваги ректорату

12 грудня 2016 року

     12 грудня під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. Головне, на чому потрібно акцентувати увагу протягом двох тижнів – це завершення навчального і фінансового року, випуски магістрів та зимова екзаменаційна сесія. Маємо надзвичайну кризу з фінансами, зазначив ректор. Законодавство передбачає підвищення заробітної плати з початку нового року і разом з тим не зазначаються джерела забезпечення її виплати. Поруч з цією проблемою невирішеним залишається питання з комунальними послугами. У бюджеті на 2017 рік закладені показники цього року без врахування підвищення тарифів, тому на разі наш основний університетський фінансовий документ на наступний рік за попередніми розрахунками має 22 мільйонний дефіцит за спецфондом. 

     Ректор Станіслав Ніколаєнко коротко проінформував про підсумки засідання Колегії Міністерства освіти і науки, яке відбулося минулої п’ятниці. На ньому були озвучені пріоритети роботи міністерства, результати вступної кампанії 2016 року тощо. Очільник університету переказав позицію нашого студентства щодо стипендіального забезпечення. Нове законодавство звузило права студентства: існуюча норма про стипендіальне забезпечення 2/3 студентів відмінена, тепер лише до 50% молоді претендуватимуть на неї.

     Проректор з навчальної та виховної роботи Сергій Кваша повідомив про завершення роботи комісії, яка розглядала ситуацію на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології. Вона рекомендувала це питання розглянути на засіданні ректорату. Також проректор доповів про виявлення декількох магістерських робіт, які мають суттєві запозичення тексту без оформлених належним чином посилань. 

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук проінформував про завершення відбору на стажування до Франції: 10 студентів продемонстрували належний рівень знання французької мови та влітку матимуть змогу виїхати для обміну досвідом.

     Голова профкому співробітників Ростислав Тарасенко повідомив про проведення святкових заходів для дітей працівників університету. Вони відбудуться 24 грудня в центральній їдальні.

     Заступник начальника відділу кадрів Валентина Шаповал проінформувала про завершення роботи з формування графіків відпусток науково-педагогічних працівників на січень 2017 року та стажувань членів ректорату в провідних університетах країни. Особливу увагу вона звернула на необхідність заповнення електронних декларацій про майно та доходи, яку з 1 січня по 1 квітня 2017 року мають оформити і подати всі керівники підрозділів університету: від завідуючого кафедрою до ректора. Детальнішу інформацію очікуйте згодом на офіційному сайті університету.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів про хід відновлювальних робіт на третьому навчальному корпусі. Спільно зі студентським самоврядуванням складений план ремонтних робіт на 2017 рік.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін повідомив про завершення оформлення роботи чотирьох спеціалізованих вчених рад із захисту дисертацій. Розроблений план розташування служб і аудиторій в третьому корпусі, який буде розглянутий на наступному засіданні ректорату.

     На завершення ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Сергію Кваші – контролювати перебіг зимової екзаменаційної сесії, підбити підсумки обговорення великого герба університету. Валерію Іщенку – дотримуватися програми енергозбереження, переглянути структуру господарських служб. Вадиму Ткачуку спільно з економічною та бухгалтерськими службами – тримати на контролі сплату комунальних послуг, виплату стипендій та зарплат.

     Ректорат розглядав також і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook