Друга Національна координаційна нарада та міжнародний науково-практичний семінар з удосконалення попередження та гасіння лісових пожеж у зоні відчуження

11 грудня 2016 року

     Протягом 29.11 – 4.12. 2016 р. у с. Тур’я Пасіка, Закарпатської області відбулася Друга Національна координаційна нарада та міжнародний науково-практичний семінар з удосконалення попередження та гасіння лісових пожеж у зоні відчуження. Заходи були організовані навчально-науковим інститутом лісового і садово-паркового господарства НУБіП України та Регіональним Східноєвропейським центром моніторингу пожеж за участі Лісової Служби США та Центру глобального моніторингу пожеж, м. Фрайбург, Німеччина.

     

     Від НУБіП у заходах приймали участь директор ННІ ЛіСПГ, проф. Лакида П.І., проф. кафедри лісівництва Зібцев С.В., головний лісівничий Боярської ЛДС Шевчук О.В., асистенти Гуменюк В.В. та Сошенський О.М. Від Лісової Служби США у координаційній нараді прийняли участь Alan Ager, провідний науковець лабораторії пірології, м. Мізула, Монтана, Beth Lund – командир підрозділу реагування на пожежі, Great Basin, Joe Reinarz – керівник аварійного штабу управління, Національна Організація Управління Надзвичайними Ситуаціями; Joseph Domitrovich – інструктор у Національній програмі розвитку технологій Лісової Служби, Rishard Lasko – заступник директора Управління пожежної охорони та авіації Лісової Служби США у відставці, Вашингтон, округ Колумбія; Shelia Slemp, координатор проекту.

     

     Загалом участь у заходах прийняли 47 фахівців, у тому числі представники Міністерства внутрішніх справ України, Державного агентства України з управління зоною відчуження, Державного агентства лісових ресурсів України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, підприємств зони відчуження «Північна Пуща» та «Екоцентр», Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, УкрНДІ цивільного захисту, Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління, Національного університету цивільного захисту України.

     На зустрічі розглянутий проект нормативного документу, для законодавчого врегулювання спільної діяльності структурних підрозділів ДСНС, «Північної Пущі», «Екоцентру» та інших сил та засобів, які залучаються до ліквідації пожеж у зоні відчуження; обговорено питання покращення матеріального забезпечення за рахунок цільової державної програми та донорів, надано обґрунтування системи попередження та гасіння лісових пожеж та лісопірологічне забезпечення впровадження інтегрованої системи попередження та гасіння лісових пожеж у зоні відчуження.

Тарас Малаховський 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook