Викладачі кафедри економіки праці та розвитку сільських територій провели відкриті практичні заняття

27 листопада 2016 року

 Згідно з графіку щодо проведення викладачами економічного факультету відкритих лекційних, практичних, лабораторних та семінарських занять:
23.11.2016 р. на 5 парі в аудиторії 31 навчальний корпус № 8 відбулося відкрите практичне заняття к.е.н., доцента кафедри економіки праці та розвитку сільських територій Гаврилюка Івана Петровича з дисципліни «Економіка праці та соціально-трудові відносини» для студентів 3 курсу спеціальності «Облік та аудит» на тему: «Оплата праці в тваринництві». Практичне заняття відвідали викладачі кафедри. Метою практичного заняття було оволодіння методикою визначення розцінок за продукцію для оплати працівників тваринництва.

      

Як результат – студенти здобули навички щодо обчислення тарифного та акордного фонду оплати праці, визначення річного нормативного виходу продукції від закріпленої групи тварин та навчилися розраховувати індивідуальну (колективну) розцінку для оплати праці за 1 ц продукції і /та 1 гол приплоду.

В цей же день на 6 парі в аудиторії 76 навчальний корпус № 1 відбулося відкрите практичне заняття к.е.н., доцента кафедри економіки праці та розвитку сільських територій Балана Олександра Дмитровича з дисципліни «Економіка і підприємництво, менеджмент» для студентів 4 курсу 4 групи спеціальності «Агрономія» на тему: «Оплата праці в рослинництві». Практичне заняття відвідали викладачі кафедри. Метою практичного заняття було оволодіння методикою розрахунку тарифних ставок оплати праці, визначення розцінок за продукцію в рослинництві та планових витрат на оплату праці в галузі рослинництва на 2017 рік.

    

Як результат – студенти здобули навички щодо обчислення тарифного та акордного фонду оплати праці, визначення річного нормативного виходу продукції рослинницької бригади та навчилися розраховувати індивідуальну (колективну) розцінку для оплати праці за 1 ц продукції та розподіл премій за кінцеві результати діяльності.

Продовження проведення вікритих практичних занять відбулось в п’ятницю 25.11.2016 відбулося заняття з дисципліни “Економіка праці і соціально-трудові відносини” доцентом кафедри економіки праці та розвитку сільських територій, к.е.н., доцентом Ланченком Євгенієм Олександровичем зі студентами 2 курсу економічного факультету напряму підготовки “Економіка підприємства” денної форми навчання. Метою даного заняття було набуття студентами практичних навиків розрахунку норм праці в сільськогосподарських підприємствах.

 

Згідно з навчально-методичними вказівками викладача під час заняття студенти провели обробку й аналіз даних спостереження (студентам було роздано спостережний лист “Хронографія робочого дня на механізованих польових роботах” і допоміжні таблиці). На практичному занятті студенти склали фактичний і проектний баланси робочого часу працівника, проаналізували використання ним часу робочої зміни та дотримання раціонального режиму праці й відпочинку, визначили норму праці за допомогою аналітичного (поелементного) методу нормування праці.


Нагорний В.В.
к.е.н. асистент кафедри економіки праці
та розвитку сільських територій
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook