Співробітники факультету ветеринарної медицини прийняли участь у VIII Міжнародній конференції «Біоресурси та віруси»

22 вересня 2016, 10:30

Під патронатом Міністерства освіти і науки України 12-14 вересня  2016 р. відбулася VIII Міжнародна конференція «Біоресурси та віруси». Серед гостей конференції були відомі вірусологи з США, Швеції, Чехії, Іспанії та України. На конференції обговорювалися актуальні питання щодо загальної вірусології та хвороб вірусної етіології рослин, тварин, людей. Науково-педагогічні працівники факультету ветеринарної медицини представили доповіді на секції «Ветеринарна вірусологія».


VIII Міжнародна конференція «Біоресурси та віруси» об’єднала вірусологів з усієї України та світу

Валеріан Доля з Орегонського Університету (США) представив цікаву доповідь про останні дослідження з еволюції вірусів еукаріот та прокаріот


Новіцька Ольга, доцент кафедри мікробіології, вірусології та біотехнології представила доповідь «Значення клінічних ознак у системі діагностування цирковірозу свиней»

У доповіді Ольги Володимирівни було зазначено, що ефективність гістологічних, імуногістохімічних методів та ПЛР для діагностики цирковірусної інфекції неодноразово доведено. Проте, клінічні ознаки асоційованих з цироковірозом інфекцій імітують багато інших захворювань (класична чума свиней, трансмісивний гастроентерит, хвороба Ауєскі, парвовірусна інфекція та ін.), що ускладнює діагностування хвороби на початкових етапах розвитку інфекції серед поголів’я. Якщо фахівці ферми не підозрюють наявність цирковірусу (PCV2), вони не будуть проводити додаткові діагностичні дослідження. Пізня діагностика, відсутність засобів лікування та висока ціна вакцини сприяють утворенню стаціонарного вогнища цироковірусної інфекції. Тому, попередній діагноз на підставі клінічних ознак та патологоанатомічних змін тварин, хворих на PCV2, є першочерговим у системі боротьби з PCVD та PCVAD.

Завідувач кафедри мікробіології, вірусології та біотехнології
Мазур Тетяна Василівна

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook