«Термінологія землеустрою»: нове довідкове видання для землевпорядників

15 січня 2016 року

     Вченими НУБіП України у 2015 році опубліковано новий фундаментальний довідник «Термінологія землеустрою» за редакцією професора І.П. Ковальчука.
     Він містить систематизований та узагальнений поняттєво-термінологічний апарат з питань землевпорядкування, його геодезично-картографічного, проектного, технічного і геоінформаційного, нормативно-правового і законодавчого, організаційно-методичного та управлінського забезпечення.

     Структура довідника побудована таким чином, що в ньому в алфавітному порядку подаються наукові терміни і поняття, якими оперують землевпорядники та які містяться в навчальних дисциплінах сфери землевпорядкування, землекористування і земельних відносин, управління земельними ресурсами, геодезії і картографії, геоінформатики і кадастру, геоморфології і ландшафтознавства, економіки і екології природокористування та охорони природи, правознавства, стандартизації і нормування, будівництва тощо.

     Специфікою видання є відображення після кожного терміну чи поняття джерел інформації, в яких використовується або з яких запозичений цей термін чи поняття.

     Довідник буде корисним для викладачів, студентів, наукових працівників, фахівців у сфері геодезії, землевпорядкування, кадастру, картографії.

Т. Євсюков,
декан факультету землевпорядкування

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook