Бібліотека університету активно долучається до участі в міжнародних наукових бібліотечних заходах

24 листопада 2015 року

Вузівські бібліотеки тісно пов’язані із зовнішнім світом, тому взаємодія,  партнерство і координація діяльності стають для них найважливішими формами життя та необхідними умовами здійснення своїх функцій, а також сприяють підвищенню рівня професійної компетентності працівників книгозбірень.

Адже основне завдання сучасної вузівської бібліотеки полягає в постійному вдосконаленні традиційних і запровадженні нових форм і методів діяльності, насамперед упровадженні бібліотечних технологій, спрямованих на поліпшення якості обслуговування усіх категорій користувачів.

Саме з цією метою директор бібліотек Кіщак Тетяна  долучилася до участі в міжнародному науково-практичному семінарі «Університетська бібліотека в системі міжнародних відносин: значення, досвід, можливості», що відбувся 19 листопада 2015 р. в Науковій бібліотеці ім. М. Максимовича Київського національного університету ім. Т.Шевченка.


Фахівці різних вузівських бібліотек України та Білорусії обговорили питання співпраці бібліотек в міжнародному форматі, міжнародного рейтингу вищих навчальних закладів країн Європи, що розвиваються і Центральної Азії QS EECA, сучасних електронних інформаційних ресурсів, платформ і сервісів від провідних наукових видавництв і агрегаторів.

Крім цього, завідувач філії наукової бібліотеки у навчальному корпусі № 1 Новакова Анна брала участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Бібліотека – пріоритетний ресурс освіти: нові можливості бібліотек ВНЗ у сучасному інформаційному просторі», що відбулась 18 листопада 2015 р. у Науковій бібліотеці Житомирського національного агроекологічного університету.

На цій конференції бібліотечні працівники дискутували про нові послуги та сервіси вузівських бібліотек, корпоративну взаємодію, бібліометричні та наукометричні дослідження бібліотек, використання електронних ресурсів в обслуговуванні користувачів бібліотек.

За підсумками участі у цих заходах визначено основні пріоритетні напрямки розвитку вузівських бібліотек в Україні.


Кіщак Тетяна,

директор наукової бібліотеки

  

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook