Відбувся захист дисертацій у галузі педагогічних наук

30 червня 2015 року

     26 червня відбулось чергове засідання спеціалізованої вченої ради Д 26.004.18 (голова – доктор педагогічних наук, професор, ректор Ніколаєнко С.М.), на якому пройшли прилюдні захисти дисертацій – Васюк Оксани Вікторівни на здобуття наукового ступеня доктора педагогічних наук за спеціальністю 13.00.04 – теорія і методика професійної освіти і Кочеригіна Леоніда Юрійовича на здобуття наукового ступеня кандидата педагогічних наук за спеціальністю 13.00.02 – теорія та методика навчання (сільськогосподарські науки).

     У дисертаційному дослідженні Васюк О.В. на тему «Теорія і методика формування професійної спрямованості майбутніх соціальних педагогів у вищих аграрних навчальних закладах» обґрунтовано концепцію і запропоновано педагогічну систему цілеспрямованого формування професійної спрямованості майбутніх соціальних педагогів у вищих аграрних навчальних закладах. Теоретичні напрацювання автора втілились у розробці інтегративного факультативного навчального курсу «Соціально-педагогічна діяльність у сільській громаді», низці посібників для студентів та викладачів ВНЗ («Порівняльна педагогіка», «Історія соціальної роботи», «Історія соціальної педагогіки за кордоном») та численних методичних рекомендаціях.

     Кочеригін Леонід Юрійович представив дисертаційне дослідження на тему «Методика організації індивідуальної роботи зі спеціальних дисциплін майбутніх землевпорядників у ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації», у якому теоретично обґрунтовано і розроблено компетентнісно орієнтовану методику для студентів-землевпорядників та запропоновано технологію індивідуальної роботи зі студентами в процесі вивчення спеціальних дисциплін.

    Обидві дисертації викликали зацікавлення у науковців, які відзначили актуальність проведених досліджень, вказали на важливість одержаних результатів, але водночас і висловили свої міркування дискусійного характеру.


Вітаємо Оксану Вікторівну Васюк і Леоніда Юрійовича Кочеригіна із захистом дисертацій і бажаємо їм подальших наукових здобутків!


Світлана Амеліна,

завідувач кафедри іноземної філології і перекладу


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook