Впровадження принципів благополуччя у птахівництві – тема відкритої лекції для здобувачів вищої освіти та науково-педагогічних працівників
Впровадження принципів благополуччя у птахівництві – тема відкритої лекції для здобувачів вищої освіти та науково-педагогічних працівників
18 листопада 2024, 10:04
Розвиток галузей тваринництва в нашій країні, можливості експорту продукції мають безпосередній зв'язок з благополуччям тварин за використання різноманітних систем і способів їх утримання.
Розгляду питань благополуччя сільськогосподарської птиці й була присвячена лекція «Принципи благополуччя у технології виробництва продукції птахівництва», яку прочитала Наталія Прокопенко, професор кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві, для студентів і аспірантів факультету тваринництва та водних біоресурсів НУБіП України. Лекція була проведена у змішаному форматі, завдяки чому змогли приєднатися та прийняти участь у обговоренні цього актуального питання тваринницької галузі понад 30 слухачів з різних закладів вищої освіти, наші колеги з Полтавського державного університету, Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Гжицького, Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля.


Колектив факультету тваринництва та водних біоресурсів НУБіП України злагоджено працює над реалізацією проєкту Еразмус + «SustainableLivestockProductionandAnimalWelfare” (GrantAgreement № 101083023-SuLAWe) – реалізуються програми стажування науково-педагогічних працівників, академічної мобільності студентів, розроблено та впроваджено нові дисципліни для здобувачів ОС «Магістр» – «Стале тваринництво», «Благополуччя тварин», «Цифрове тваринництво» тощо. Виконання проєкту здійснюється за тісної співпраці науковців українських та закордонних вищих навчальних закладів.

Проведення лекції, участь запрошених науково-педагогічних працівників з університетів-партнерів дозволило ознайомитись зі здобутками, поділитись досвідом, обговорити контент навчальних дисциплін, що сприятиме підвищенню якості підготовки здобувачів вищої освіти – технологів з виробництва і переробки продукції тваринництва.
Вікторія Мельник,
професор кафедри технологій
у птахівництві, свинарстві та вівчарстві