+ шістнадцять!: в університеті невпинно зростає кількість англомовних викладачів фахових дисциплін

23 серпня 2024 року
Вже традиційно на початку кожного семестру науково-педагогічні працівники, які планують викладати фахові дисципліни англійською мовою, мають змогу підтвердити свій рівень та готовність.
Так, 22 серпня за головування проректора з науково-педагогічної роботи та міжнародної діяльності Олександра Лабенка відбулося засідання в оновленому складі комісії, яка оцінювала рівень володіння іноземною мовою у науково-педагогічних працівників. Відкриваючи роботу комісії, Олександр Миколайович наголосив на важливості підтримки та посилення зростаючого тренду в підготовці студентів іноземною мовою та відкриття нових англомовних програм для задоволення попиту студентів, зокрема й іноземних, у навчанні в НУБіП України. Важливо забезпечувати викладання все більшої кількості дисциплін англійською мовою для плідної міжнародної співпраці з освітньо-науковою світовою спільнотою як самих студентів, так і викладачів, участі у грантових, наукових проектах тощо.
Члени комісії – завідувач кафедри іноземної філології і перекладу Світлана Амеліна, в.о. завідувача кафедри англійської філології Людмила Клименко, в.о. завідувача кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей Михайло Сопіга, керівник Центру вивчення іноземних мов Наталія Харчук, доценти кафедри англійської філології Людмила Шанаєва-ЦимбалСвітлана Качмарчик та асистент кафедри Ганна Медяник, начальник навчального відділу Ярослав Рудик і заступник начальника навчального відділу Олена Колеснікова заслуховували доповіді викладачів із презентаціями фахових дисциплін, які вони планують викладати англійською мовою.
Цього разу до когорти науково-педагогічних працівників, яких допущено до викладання навчальних дисциплін англійською мовою на підставі сертифікатів та диплому викладача англійської мови приєдналися: Світлана Василюк-Зайцева, старший викладач кафедри комп’ютерних наук, Кристина Драмарецька, доцент кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського, Антон Фоменко, доцент кафедри готельно-ресторанної справи та туризму, Валерій Юзба, доцент кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту. За результатом співбесіди атестовано: Олександра Жемойду, професора кафедри публічного управління, менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва; Богданну Заячківську, асистента кафедри геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі, Максима Клименка, старшого викладача кафедри фінансів; Віктора Крушельницького, старшого викладача кафедри конструювання машин і обладнання, Дмитра Ніколаєнка, старшого викладача кафедри комп’ютерних наук; Наталію Попрозман, професора кафедри економічної кібернетики; Вікторію Рудевську, доцента кафедри фінансів; Романа Руденського, професора кафедри комп’ютерних наук; Дмитра Самардака, асистента кафедри філософії і міжнародної комунікації; Ірину Супрун, доцента кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин; Ольгу Тімченко, доцента кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського; Станіслава Янковського, професора кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства.
 
Усім викладачам, які мають бажання долучитись до викладання фахових дисциплін англомовним групам студентів, але ще відчувають необхідність підвищити свій рівень володіння іноземною мовою, рекомендовано проходження тренінгів і відповідних курсів, в тому числі й організованих Центром вивчення іноземних мов (nubip.edu.ua) на гуманітарно-педагогічному факультеті. Спільне побажання членів комісії претендентам – брати за основу іноземні джерела, готуючи навчально-методичні матеріали для викладання дисциплін англійською мовою.
 

Отож, вітаємо колег та бажаємо творчої і плідної співпраці зі студентами по опануванню дисциплін відповідного фаху англійською мовою! Разом до Перемоги!

 
Олена Колеснікова,
заступник начальника навчального відділу

з магістерських програм, секретар комісії 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook