Ph.D. Початок вступної кампанії до аспірантури 2024

21 липня 2024 року
Загалом, навчання в аспірантурі вимагає багато сил, адже лише для самих наполегливих – це шлях для реалізації наукових проєктів, в поєднанні з практичним досвідом, обробкою даних, участі у конференціях, проходженні міжнародних програм стажування. На сьогодні молодь після завершення навчання в магістратурі та здобувши практичних досвід, все частіше починає задумуватись про власний професійний розвиток у науковій сфері. Аналізуючи цьогорічну кількість поданих заяв вступників для вступу до аспірантури, спостерігаємо бажання Міністерства освіти і науки України збільшити майже вдвічі обсяги місць державного замовлення на денну форму навчання (за умови успішного складання ЄВІ). Також вступники, котрі успішно склали Єдиний вступний іспит мають можливість навчатись на вечірній (очній) чи заочній формах на умовах контракту.
 
Вже з 22 липня по 22 серпня в НУБіП України відділом аспірантури, разом із представниками ННІ/факультетів (за адресою: м. Київ, вул. Горіхуватський шлях, 19, навчальний корпус 1, кімната 59) здійснюватиметься прийом документів для вступу на навчання до аспірантури як на місця державного замовлення, так і на контракт.
Починаючи з 24 серпня вступники, котрі мають Сертифікати успішно складеного ЄВІ 2023 року (з результатом ТЗНК – не менше 100 балів та іноземної мови – 130 балів) чи 2024 року (ТЗНК – не менше 160 балів та іноземної мови – 100 балів) будуть допущені до складання вступних випробувань університету.
 
Наразі абітурієнти в першу чергу переймаються якісною підготовкою до внутрішніх вступних випробувань: екзамену зі спеціальності, співбесіди (презентації) дослідницької пропозиції, а також екзамену з філософії. Ті, котрі вирішили вступити на іншу спеціальність, аніж та, що зазначена у них в дипломі магістра, будуть зобов’язані скласти додатковий екзамен зі спеціальності. Своєрідною «шпаргалкою» для кожного вступника є Програми вступних випробувань, котрі у вільному доступі для ознайомлення за посиланням: https://nubip.edu.ua/node/90928/7.
 
Слід зазначити, що в поточному році внутрішнього вступного екзамену з іноземної мови не буде, а під час формування конкурсного балу будуть братись до уваги результати ЄВІ і частині складеного екзамену іноземної мови. Проходження внутрішньої співбесіди з іноземної мови в НУБіП передбачатиметься лише для осіб зі спеціальними умовами вступу, в тому числі для учасників бойових дій.
 
Загалом, всі вступники постійно отримують у відділі аспірантури актуальну інформацію щодо оформлення документів для вступу (https://nubip.edu.ua/node/90928/1). Із загальними Правилами вступу на навчання до аспірантури НУБіП поточного року кожен має можливість ознайомитись за посиланням: https://nubip.edu.ua/node/90928/2.
 
Загалом вибір «своєї» освітньо-наукової програми кожним вступником до аспірантури передбачає детальний попередній аналіз особливостей ОНП (https://nubip.edu.ua/node/90928/9) та навчальних планів (https://nubip.edu.ua/node/90928/10).
 
Впродовж навчання аспіранти НУБіП матимуть вільний доступ до передових лабораторій для проведення своїх фундаментальних та прикладних досліджень, отримають не лише якісний освітній контент, а й пройдуть педагогічну практику, регулярно слухатимуть гостьові лекції передових діячів та державних службовців, матимуть змогу долучитись до психологічних тренінгів, а також вебінарів з академічної доброчесності, прийматимуть участь у загальноуніверситетських заходах (День поля, шахові турніри, Голосіївське кільце, і т.д.), розвиватимуться спортивно (прийматимуть участь з футбольних турнірах).
 
 

Тож із нетерпінням чекаємо всіх бажаючих доєднатись

до нашої аспірантської спільності НУБіП України.

 
 
Віталій Вакуленко,

завідувач відділу аспірантури 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook