Здобувачі ОП «Облік і аудит» про своє навчання і кар'єру з нагоди Дня бухгалтера та аудитора України

16 липня 2024 року
     Щорічно, з 2004 року в Україні відзначають професійне свято – День бухгалтера, а з 2018 року це свято носить нову назву – «День бухгалтера і аудитора». Ми поцікавились у здобувачів ОП «Облік і аудит» кафедри обліку та оподаткування економічного факультету про їх здобутки у навчанні, шлях до професійних вершин (саме зараз у них проходить виробнича практика за фахом) і, звісно, про їх святковий настрій.
Вітаю усіх причетних до бухгалтерської, економічної чи аудиторської діяльності із професійним святом! Вклад бухгалтерів і аудиторів у розвиток та стабільність нашої економіки важко переоцінити. Вони і, наразі вже й ми, майбутні бакалаври з обліку і оподаткування, кожного дня доводимо свою майстерність і компетентність. Моє навчання за освітньою програмою «Облік і аудит» – це захоплююча подорож у світ обліку, аудиту, оподаткування, аналізу, фінансів, управління. Висококваліфіковані викладачі НУБіП України, які мають не лише теоретичні знання, але й практичний досвід допомагають мені зрозуміти складні концепції та навчають застосовувати їх на практиці. Наразі я проходжу виробничу практику і, водночас, працюю в штаті ТОВ «Нумлекс». Працюючи в реальних умовах, я застосовую отримані знання на практиці, удосконалюю свої навички і не на словах, а на власному досвіді розумію та відчуваю значимість й роль бухгалтера на підприємстві. Робота бухгалтера приносить мені велике задоволення: і моральне, і матеріальне. Мене надихає можливість робити свій внесок у розвиток компанії, де я працюю, забезпечуючи фінансову прозорість і стабільність. Облік і аудит стали для мене не лише роботою, але й справжньою пристрастю, яка мотивує мене досягати нових вершин.

  • Анастасія ПЛОЩИК, студентка 3-го курсу:
Я задоволена, що у 2021 році, будучи абітурієнткою, обрала освітню програму «Облік і аудит» в НУБіП України. Наразі під час проходження виробничої практики з фінансового обліку у консалтинговій компанії «EBS» працюю на посаді асистента бухгалтера. Разом зі своїми одногрупниками Валерією ЛУКАШ і Анною АТАМАНЮК (вони також зараховані до штату компанії за сумісництвом на посади асистентів бухгалтера), Тетяною КОВАЛЬЧУК, яка працює на посаді асистента аудитора, цьогорічною випускницею бакалаврату Анастасією КУЧЕРУК маємо можливості апробувати отримані знання й щоденно набувати досвіду практичної роботи за фахом. Завдяки підтримці досвідчених колег, серед яких чимало колишніх випускників НУБіП України, ми швидко навчаємось застосовувати інструменти та програмне забезпечення для ефективного ведення бухгалтерії. Кожен день ми опановуємо нове, розвиваючи свої професійні і соціальні навички та впевненість в собі.

З нагоди свята хочу побажати практикуючим бухгалтерам і аудиторам легкості в роботі, успіхів у кар’єрі та позитивного настрою. Абітурієнтів, які наразі вагається у виборі освітньої програми, переконливо запрошую стати частиною нашої елітної професійної спільноти бухгалтерів і аудиторів!
Анна АТАМАНЮК додає: «Вважаю, що мені пощастило бути здобувачкою НУБіП України освітньої програми «Облік і аудит». Наразі, поєднуючи навчання і роботу за фахом у консалтинговій компанії «EBS», для мене, як кажуть в народі, «все стало на свої місця», а головне – розвіялося багато міфів, серед яких міф про те, що бухгалтерія – це паперова монотонна робота. Для тих, хто віддає перевагу комп’ютерним технологіям, маю зауважити, що у своїй повсякденній роботі використовую різні програмні продукти, працюю в електронних кабінетах, з електронними сервісами, створюю, відправляю, передаю, одержую, зберігаю, обробляю, використовую електронні документи замість паперових. Бухгалтер – це серце підприємства. У кожному підприємстві є, як мінімум, один бухгалтер: чи то штатний, чи позаштатний. Наразі багато відкритих вакансій на посаду бухгалтерів і аудиторів і, як ніколи, спостерігається «кадровий голод». Я залюбки хочу і буду продовжувати розвиватися в цій сфері!»
  • Тарас РУДЬ, третьокурсник:
Вітаю усіх нинішніх та майбутніх студентів спеціальності «Облік і оподаткування», колег з Днем бухгалтера та аудитора! Бажаю натхнення, успіхів у навчанні та професійного зростання! Для тих, хто планує долучитися до нашої професійної когорти маю зауважити, що робота бухгалтера не є занадто важкою, але потребує хороших теоретичних знань, а також уважності та прискіпливості.
Наразі проходжу виробничу практику в ТОВ «ПЕЙПЕР КЛАУД УКРАЇНА» і вже переконався, що наша професія навчає помічати дрібні деталі, є стабільною, з високим рівнем прибутку, з можливістю працювати в офісі та вдома (у разі віддаленої роботи – це може стати непоганим підробітком), а ще – є неймовірні і швидкі перспективи кар'єрного зростання.
  • Альона ДУЖОНКОВА, студентка 3-го курсу:
З впевненістю можу сказати, що обрала правильний шлях у правильному місці. Бути бухгалтером чи аудитором – це не просто робота з цифрами, це відповідальність за фінансову стабільність підприємства, це можливість сприяти його розвитку та процвітанню. Тож з нагоди Дня бухгалтера та аудитора хочу побажати всім студентам натхнення, наполегливості та впевненості у своїх силах. Нехай наші знання та вміння стануть запорукою успішної кар'єри, а праця приносить задоволення та гордість за власні досягнення. Зі святом всіх причетних!
  • Євгенія ЖУКОВА, студентка 3-го курсу:
Навчання за освітньою програмою «Облік і аудит» та практика за фахом відкривають мені все більше можливостей для особистісного професійного становлення. Щодня я зустрічаюся з новими викликами, які допомагають мені удосконалювати вміння та розширювати пізнання даної професії, набувати навичок, які можуть стати цінними і подальшому для розвитку власного бізнесу.
З нагоди Дня бухгалтера та аудитора хочу привітати усіх фахівців, викладачів, студентів, які обрали цей шлях. Вітання абітурієнтам, які лише планують вступати на навчання за ОП «Облік і аудит» – Ви на правильному шляху!
  • Олексій ШУЛЯК, студент 3-го курсу:
Навчання в університеті за освітньою програмою «Облік і аудит» забезпечило отримання мною знань з фінансового обліку, управлінського обліку, оподаткування, аудиту та аналізу і стало основою мого професійного становлення. Я маю можливість працювати в реальних умовах, взаємодіяти з професіоналами галузі та зрозуміти, як діють обліково-фінансові механізми на практиці. Щасливий, що причетний до свята Дня бухгалтера і аудитора України. Щирі вітання досвідченим фахівцям і новачкам у сфері бухгалтерського обліку і аудиту, викладачам та студентам-колегам економічних закладів вищої освіти. Усі разом крокуємо до ПЕРЕМОГИ!!!
  • Анастасія ГОЛОВЧЕНКО (ЮДІНА), магістр ОП «Облік і аудит»:
Вже 5-й рік поспіль я святкую День бухгалтера та аудитора. Не можу не відзначити унікальність навчання за освітньою програмою «Облік і аудит». Про це я неодноразово звертала увагу у своїх дописах на вебсайті НУБіП України ще будучи навіть абітурієнткою (https://nubip.edu.ua/node/62660), і навчаючись в бакалавратурі ОП «Облік і аудит» (https://nubip.edu.ua/node/95354). Робота за фахом приносить мені задоволення і відчуття професійної реалізації.
Шановні колеги-студенти, абітурієнти та викладачі! Вітаю Вас з професійним святом з побажаннями успіхів, натхнення, професійних перемог і, безумовно, великої ПЕРЕМОГИ України, на яку ми всі так чекаємо!
  • Діана МАТВІЙЧУК магістр ОП «Облік і аудит», переможниця конкурсу «Управління підприємством в ERP-системі»:
Мене завжди цікавили цифри та аналітика, тому при вступі я зосередила свою увагу на освітній програмі «Облік і аудит». Тут я здобула ґрунтовні знання з бухгалтерського обліку, оподаткування, аудиту, аналізу та інших важливих дисциплін. Викладачі НУБіП України – досвідчені практики, які діляться не лише теоретичними знаннями, але й реальними кейсами. Це допомагає нам краще зрозуміти специфіку професії та підготуватися до майбутніх викликів. Наразі, я вже працюю бухгалтером в одній з міжнародних компаній. Мені подобається динамічний характер роботи, можливість вирішувати складні задачі та спілкуватися з цікавими людьми. Робота бухгалтера не буває одноманітною. То ж в день професійного свята бухгалтерів і аудиторів бажаю і нинішнім, і майбутнім фахівцям з обліку і аудиту, динамічного кар'єрного зростання та збільшення доходів, «…успіхів, в кар’єрі росту, щоб складались звіти просто»!
   Науково-педагогічні працівники кафедри обліку та оподаткування економічного факультету НУБіП України щиро дякують здобувачам ОП «Облік і аудит» за привітання. Найкращим подарунком в День бухгалтера і аудитора є професійні здобутки наших бакалаврів і магістрів. Їх дописи є свідченням того, що майбутнє професій бухгалтера, аудитора, податківця Є!!! Бажаємо усім нинішнім й майбутнім фахівцям з обліку і аудиту бути або ж стати справжнім професіоналами своєї справи, особистого щастя і успіхів! Разом до Перемоги!
 

Володимир ЛИТВИНЕНКО,
завідувач кафедри обліку та оподаткування

Наталія КУЗИК,
гарант ОП «Облік і аудит»
першого (бакалаврського) рівня вищої освіти

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook