Практична підготовка з інженерного обладнання для студентів садово-паркового господарства

18 червня 2024 року
 Успішно завершили навчальну практику студенти 4 курсу та 3 скороченого терміну спеціальності 206 - Садово-паркове господарство з дисципліни «Інженерне обладнання СПО», яка була проведена у період з 27 травня по 31 травня. Об’єктами практики були: територія НУБіП України та цікаві локації м. Києва.

 Метою практики було ознайомлення студентів з основними принципами та методами проєктування і експлуатації інженерного обладнання в садово-паркових об'єктах, а також здобуття практичних навичок у цій сфері. Практична частина включала вивчення та налаштування систем контролю над поливом, освоєння знаня по створенню системи поливу, а також відвідування парків, комунальних підприємств, де студенти мали можливість побачити різні типи інженерного обладнання в дії.
 Одним із перших об’єктів, які ми відвідали був острів Оболонський, з якого по новому мосту-хвилі плавно перейшли до парку «Наталка». Неймовірні враження отримали від прогулянки мальовничою місцевістю, де аромат квітів змішувався з прохолодою Дніпра, а види на річку захоплювали дух. Атмосфера парку, з його доглянутими газонами і різноманітними квітниками, додавала особливого настрою, а також додала мотивації рухатися вперед, йти до своєї мети та створювати подібні місця по всій теритроії нашої України!

 Однією з найкращих локацій, що вразила нас був новостворений міст-хвиля, з якого відкривається панорамний вид на місто. Тут ми зробили безліч фотографій, насолоджуючись захоплюючими краєвидами.

 Наступною нашою локацією була школа №194 на Оболоні, де ми навчилися прокладати крапельну систему поливу. Разом з керівником практики та магістрами ми обговорили переваги крапельного поливу, які полягають у значному зменшенні витрат води та більш ефективному зрошенні рослин. Під керівництвом досвідчених інструкторів ми крок за кроком ознайомлювалися з усіма етапами встановлення системи: від підготовки ґрунту до монтажу труб та крапельниць. Цей досвід був неймовірно корисним та цікавим для нас, як майбутніх фахівців.

 Завершальною стадією навчальної практики було відвідування КП УЗН Дарницького району, де ми познайомилися з керівництвом підприємства, нам провели екскурсію територією, розповіли про основні аспекти роботи підприємства та продемонстрували, як відбувається догляд за зеленими насадженнями в місті. Ми побували в теплицях, де побачили етапи росту рослин, які ми згодом бачимо на клумбах столиці. Ознайомились із розсадником на підприємстві, як відбувається розмноження, посів та догляд за рослинами. Ця екскурсія дозволила нам краще зрозуміти, скільки зусиль і турботи вкладено в кожну клумбу, якою ми милуємося в міському середовищі.

 Ознайомившись із структурою підприємства ми відвідали візитну карточку даного району – «Парк партизанської слави», де змогли побачити неймовірно красиві та захоплюючі садово-паркові композиції. Цей парк є справжньою оазою серед міського шуму, де кожен куточок дихає історією і красою природи.
 Під час нашої прогулянки парком ми насолоджувалися різноманітними квітковими композиціями, майстерно створеними озеленювачами. Нас вразила велика кількість різноманітних рослин, які гармонійно поєднувалися між собою, створюючи справжні витвори мистецтва. Особливе враження справили квіткові клумби, які були виконані у формі різних геометричних фігур та тематичних зображень, кожна з яких мала свій неповторний вигляд і концепцію.

 Також відвідали меморіальну зону парку, присвячену пам'яті захисників російсько-української війни, які боролися за свободу незалежної України. Ці місця надихають на роздуми про важливість миру та збереження історичної пам'яті.

 Не оминули увагою і озера парку, де можна побачити водоплавних птахів і милуватися відбитками дерев у воді. Ми мали можливість прогулятися затишними стежками, посидіти на лавках і насолодитися спокоєм і красою навколишньої природи.

 Багато вражень та емоцій отримали під час проходження практики, а головне, засвоїли практичні навички та наочно навчилися працювати із інженерним обладнанням, що є надважливим для спеціаліста в сфері садово-паркового господарства. Загалом, практика із дисципліни була неймовірно цікавою, продуктивою та успішною. Ми здобули необхідні знання та вміння у даній сфері, а також розширили свій загальний кругозір в цьому напрямку, адже інженерні комунікації – запорука малодоглядного та здорового саду. Велика подяка керівнику практики доц. Піхало О.В. за переданий досвід та професійні навички, які кожен з нас перейняв і відклав у себе та наблизили нас на крок ближче до здобуття омріяної професії. 

 

Студенти 4 курсу та 3 стн
спеціальності 206 «Садово-паркове господарство»

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook