БОРГУН Тарас Сергійович (27.02.1982 - 29.05.2024 р.), випускник 2005 року.


БОРГУН Тарас Сергійович (27.02.1982 - 29.05.2024 р.), випускник 2005 року.

Тел.:

 

Тарас Сергійович Боргун народився 27 лютого1982 р. в м. Київ, навчався і виріс на закрпатті в м. Ужгород. Після закінчення школи вступив до Національного аграрного унівеситету на спеціальність садово-паркове господарство. Займався водним поло (кандидат в майстри спорту), через значні спортивні навантаженнябрав академічну відпустку у навчанні. Отримав магістра садово-паркового господарства у 2005 році. Також здобув другу вищу освіту у КНЕУ им.Вадима Гетьмана.
У мирний час Тарас Сергійович працював в офісі підтримки реформ при Мінрегіоні RST, де пройшов шлях від фахівця в сфері благоустрою до високопрофесійного юриста в ЖКГ. Багато волонтерив як юрист для воїнів АТО.
Коли розпочалося повномасштабне російське вторгнення в Україну, Тарас перебував за кордоном. Проте патріотизм та відданість Батьківщині спонукали його негайно повернутися та стати на її захист. У березні 2022 року він став до лав Збройних Сил України у місті Ужгород.

16 березня Тараса зарахували до залізничних військ, а вже 18 березня він урочисто склав присягу на вірність українському народові. Невдовзі, 1 травня 2022 року, йому було присвоєно звання старшого стрільця.
Тарас завжди прагнув розвиватися та здобувати нові знання і навички. Він пройшов курси операторів безпілотних літальних апаратів, що відкрило для нього нові можливості служіння на благо України. Згодом Тараса було направлено у відрядження до 194 понтонно-мостової бригади.
Його професіоналізм, мужність та відданість справі високо цінувалися. 3 березня 2024 року Тарасу було присвоєно чергове звання – молодшого сержанта, що також свідчило про визнання його заслуг як командира взводу.
Найбільшою трагедією є те, що він так і не встиг побачити свого новонародженого сина для якого мріяв стати найкращим батьком …

 

Викладачі, однокурсники, колеги та друзі Тараса, поважали його як фахівця і як людину за притаманну йому чесність, простоту і щирість та згадують про нього як про ідейну, веселу, світлу, добру та порядну людину. Кажуть, що був щирим другом, на якого завжди можна було покластися.
29 травня 2024 року Тарас Боргун мужньо прийняв свій останній бій.

Академічна спільнота Національного університету біоресурсів і природокористування України глибоко сумує у зв’язку з непоправною втратою і висловлює щирі співчуття рідним, близьким, друзям та колегам загиблого Героя – Тараса Боргуна.

Вічна пам’ять і слава Герою!

 

 

 

 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook