У Немішаївському агротехнічному коледжі вшанували ветеранів та відзначили День Перемоги

10 травня 2015 року

Буяє травень квітами, теплом,
Лунає Гімн великого народу
Як реквієм, як пам’яті псалом
Про тих, хто нам здобув святу свободу.
Хай не зітреться з пам’яті цей день –
День зустрічей, день сліз, пісень,
День пам’яті й примирення народу
.

     

Щовесни у травні ми завжди повертаємося думками до трагічного і героїчного періоду нашої історії. День Перемоги є знаковим для багатьох народів світу. 70-у річницю Перемоги над нацизмом у Європі, День пам’яті й примирення відзначили і в Немішаївському агротехнічному коледжі.

     На урочистості до коледжу завітали ветерани, діти війни, адміністрація університету, викладачі факультету тваринництва і водних біоресурсів, представники органів місцевого самоврядування, інших установ і громадськості Київщини.
      Вшанування пам’яті розпочалося запаленням свічок та молебнем біля пам’ятного знаку воїнам-викладачам.
     Після того, як пролунав Гімн України, з вітальним словом до присутніх звернувся керівник коледжу Володимир Альохін. Він зазначив, що ми не забули героїзм наших предків, їхню стійкість і самовідданість, проявлені в боях, на трудовому фронті. Це – істинний приклад патріотизму для нинішнього покоління, котре має зробити сьогодні все, щоб панував мир і спокій на українській землі. На жаль, сьогодні війна не обійшла нашу державу. Тому ми, як ніколи, маємо особливо усвідомити значення миру, порозуміння і примирення. Ми покладаємо великі сподівання на студентську молодь. Це їм берегти і передавати нащадкам пам’ять, щоб не допустити повторення жахів втрат, берегти мир та примножувати славу дідів і батьків.
Володимир Альохін подякував колективу НУБіП України за підтримку та сприяння у реалізації усіх перспективних планів і завдань. Не втрачати віри і надії в те, що спільними зусиллями переможемо всі негаразди.

    

     З особливим хвилюванням і щемом в душі виступили проректор з навчальної і виховної роботи НУБіП України Сергій Кваша, заслужений діяч мистецтв України, лауреат премії А. Малишка і П. Тичини Віктор Женченко.
     Учасники зустрічі вшанували героїчний подвиг і жертовність українського народу в роки Другої світової війни, героїв, які нині віддають своє життя в ім’я миру та свободи рідної землі, хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятного знаку воїнам-викладачам, меморіального пам’ятника студентам, які загинули в Афганістані, та в Березовий гай до меморіальної стели імені Анатолія Чайки.
     Щоб у кожному домі завжди був хліб на столі, як символ добра, достатку, добробуту і впевненості в завтрашньому дні, учасникам мітингу дали скоштувати коровай.

     На завершення студенти коледжу розгорнули 16-метровий прапор України, як втілення прагнення українського народу до миру, злагоди, краси рідної землі.
     Героїчні сторінки нашої історії допоможуть молоді усвідомити всю глибину історичної величі народного подвигу, несуть в собі високий емоційний заряд і сприяють вихованню високих моральних якостей та духу патріотизму.


 

     Ми пам’ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми пам’ятаємо, що той хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Вона – запорука неминучості нашої перемоги сьогодні. Пам’ятаємо… Перемагаємо…

Костромська А.М.,
зав. бібліотекою

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook