Урочистою Академією віншували 126-річницю Національного університету біоресурсів і природокористування України

2 червня 2024 року
Прекрасним завершальним акордом всіх віншувань університету з нагоди його 126-річчя стала   Урочиста Академія. У актовій залі навчального корпусу №3 вона органічно поєднала і офіційну частину – виступ-звіт ректора НУБіП Станіслава Ніколаєнка та привітання численних гостей, – і концертну програму за участю викладачів кафедри культурології та талановитих студентів аматорів.

 

  Усі цифри і факти, які сьогодні озвучив очільник університету у своїй звітній доповіді «Десять років звитяжної праці» не тільки відомі кожному, а й кожен член колективу мав змогу їх відчутиВін закцентував увагу на тому, що університет вперше увійшов до міжнародних рейтингів QS та TIMES Higher Education, посів третю сходинку серед вишів України в рейтингу прозорості університетів Webometrics, започаткованих традиціях висвітлення діяльності університету на офіційному сайті та в засобах масової інформації. Протягом десяти років, незважаючи на війну, пандемію COVID-19, демографічну ситуацію, постійну зміну умов прийому, зменшення державного замовлення НУБіП на 25% збільшив контингент студентів. Зросла кількість та обсяг фінансування виконуваних досліджень і сягнула майже ста мільйонів гривень на рік. Кількість публікацій у наукових виданнях, що входять до міжнародних баз SCOPUS, Web of Science постійно збільшується – щороку їх додається майже тисяча. До позначки 1,7 мільярда гривень проти 613 мільйонів у 2014 році збільшився бюджет університету. Разюче поліпшена матеріально-технічна база – відновлений навчальний корпус №3 після пожежі 2013 року, оновлений ботанічний сад, який став перлиною столиці, розпочато будівництво спортивного корпусу тощо. Ці здобутки – результат діяльності ректорату, всього колективу і вони були б неможливі без Героїв, які боронять Україну від російського агресора. І єдине, про що жаліє очільник університету, це те, що протягом усіх десяти років тривала війна, яка не дозволила в повній мірі розгорнути потенціал. Вже фактично відбулася нова віха в житті університету – новим ректором обраний Вадим Ткачук. І на завершення свого виступу ректор Станіслав Ніколаєнко побажав всім присутнім, всьому колективу, випускникам успіхів на шляху праці і нових відкриттів, Перемоги над ворогом, людського щастя, здоров’я, великих гараздів, а рідній Україні – миру, дружби і злагоди, успішного завершення війни!

 

  Потому слово для привітань мали почесні гості. Державний секретар міністерства освіти і науки України Максим Ярмистий озвучив вітання університету від міністра Оксена Лісового. Теплі спогади про своє студентське життя розказав випускник, двічі голова Верховної Ради України Олександр Мороз. Привітали з Днем народження колектив голова Наглядової ради Микола Томенко та голова Ради роботодавців Леонід Центило. Ще один випускник факультету аграрного менеджменту Тарас Висоцький відмітив критичну важливість університету, якісної підготовки кадрів для аграрної галузі і забезпеченні продовольчої безпеки. Вітання віцепрезидента Національної академії наук України Вячеслава Кошечка озвучив академік Ігор Ємельянов. Від духовенства слова підтримки виказав протоірей Олександр Трофимлюк. До вітань долучилися наші закордонні партнери з Китаю – віцепрезидент Університету Ліньї Жанг Ліфу та Швейцарії – співзасновник і старший партнер Seecon International, професор Університету Базеля Йоганесс Гіб.
  Alma mater вітали й наші нинішні студенти і випускники, які зараз боронять Україну Володимир Чорний, Віктор Артиш та Ярослав Ткаченко.

 

  

  А у культурній частині Урочистої Академії на хвилі куражу прекрасно виступили солісти і творчі колективи кафедри культурології – і знані митці, і початківці. Заслужений артист України доцент кафедри культурології Віктор Кавун та тріо «ТОНІКА» подарували композицію «Пісня на добро». Свій рідний університет привітав народний артист України, композитор, професор кафедри культурології Роман Рудий. «Як тебе не любити, Києве мій» подарував жіночий ансамбль «Октава». Родзинкою стало виконання пісні «Чорнії брови, карії очі» слухачем підготовчого відділення з Китаю Гуан Чжен Яном. Жоден ювілей університету не обходиться без виступу заслуженого працівника культури України професора Ярослава Михайловича. Вітав гостей і народний ансамбль пісні і танцю "Колос" імені С.А.Семеновського: вокально хореографічною композицією "Вербовая дощечка" та хоровими- " Виспівує соловейко" і "Гей, соколи".Данило Волков, учасник мистецької студії «7 сходинок» і танцювальний колектив «Сузір’я ритмів» виконали інструментальну композицію «Puttin On The Ritz». Танцювальний подарунок «Мріяти» виконав ансамбль бального танцю «Чарівність». Акторка народного театру «Березіль» Марта Мусій продекламувала чудові вірші Ліни Костенко та Василя Стуса. «Любіть Україну» зачитав студент факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Володимир Булюбаш. Студія академічного, естрадного і джазового співу під керівництвом Влади Чайки заспівала «Ми з України». Хореографічний ансамбль «Рідненькі» виконали «Нумо, козаки».

 

 

 

 

 

 З днем народження, НУБіП, зі 126-річницею!

 

Пресслужба


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook