Асистент кафедри геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі Марія Братінова перемогла у Всеукраїнському конкурсі «Молодий вчений року»

26 травня 2024 року
  Науковиця Національного університету біоресурсів і природокористування України Марія Братінова стала переможцем у Всеукраїнському щорічному конкурсі «Молодий вчений року». Цей престижний конкурс організований і проводився Радою молодих учених при Міністерстві освіти і науки України, а урочиста церемонія нагородження переможців проходила у Київському будинку вчених Національної академії наук України 18 травня 2024 року.

  Всеукраїнський щорічний конкурс «Молодий вчений року» започаткований у 2021 році. Він є важливою ініціативою, спрямованою на визнання, відзначення і просування досягнень молодих учених з різних галузей і сфер діяльності, що сприяє розвитку міждисціплинарних підходів та співпраці між галузями, із головною метою – підтримка молодих вчених. Конкурс надає можливість магістрам, аспірантам, докторантам та молодим дослідникам показати свої здібності і отримати заслужене визнання. Відповідно до вимог конкурсу, його учасниками є молоді вчені, відповідно до Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність» № 848-VIII від 26.11.2015 р. У кожній номінації мають право номінуватися як молоді вчені, так і колективи молодих вчених.
  У цьогорічному конкурсі брали участь українські вчені, інженери, дослідники та новатори. Кожен із лауреатів має суттєві досягнення і зробили помітний внесок у наукові дослідження й науку. Одним із учасників конкурсу була асистентка кафедри геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі, здобувачка ступеня доктора філософії, голова ради аспірантів факультету землевпорядкування НУБіП України Марія Братінова. Марія вже має певні наукові здобутки, активно бере участь у наукових конференціях, виконує дисертаційне дослідження на тему «Еколого-економічні фактори формування земельного капіталу в аграрній сфері» і встигла зарекомендувати себе як відповідальний науково-педагогічний працівник. За результатами конкурсного відбору у Всеукраїнському щорічному конкурсі «Молодий вчений року» вона перемогла у номінації «Цінність ради».

  Перемога Марії Братінової у конкурсі «Молодий вчений року» є свідченням високого рівня підготовки наших фахівців і потужного наукового потенціалу Університету. Вітаємо Марію з цим значним досягненням та бажаємо їй подальших успіхів у науковій діяльності! Переконані, що її майбутні здобутки ще не раз принесуть славу нашому Університету і сприятимуть розвитку науки в Україні.

Іван Ковальчук,
заступник декана факультету землевпорядкування
з наукової роботи

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook