Ph.D. Звітно-виборча конференція Ради аспірантів та просвітницька зустріч з підрозділом «Азов»

20 травня 2024 року
  Звітно-виборча конференція голови Ради аспірантів є важливою подією у житті аспірантської спільноти НУБіП України. Ця конференція не лише підбиває підсумки роботи за минулий період, але й визначає подальший напрямок розвитку Ради аспірантів: дозволяє проаналізувати досягнення та недоліки у роботі, а також визначити вектор подальших дій у майбутній діяльності. Саме тому 15 травня 2024 року в НУБіП України відбулась чергове засідання – звітно-виборча конференція голови Ради аспірантів.

  Відповідно до порядку денного даного, зі вступним словом виступив проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Миколайович Кваша, який закликав аспірантів до активного навчання та наукової діяльності, надав здобувачам напутні слова та наголосив на важливості вивчення іноземних мов.

  Першочерговим питанням порядку денного було заслуховування та схвалення Звіту про роботу Ради аспірантів, який представив чинний голова Михнюк Сергій Вікторович. З його доповіді стало зрозуміло, що аспірантська спільнота НУБіП України не просто існує, а й динамічно розвивається, стаючи все більш активним та згуртованим колективом. Впродовж його каденції було проведено низку значних заходів, зокрема: реалізовано аспірантський проект «Книга Знань НУБіП України»; наукові конференції, семінари та майстер-класи, котрі сприяли обміну досвідом та науковими знаннями між аспірантами; зустрічі з відомими науковцями та практиками, які ділилися своїм досвідом та надихали аспірантів на нові звершення; відзначено постійну активну участь у житті університету, що сприяло підвищенню авторитету аспірантури та посиленню зв'язків з іншими структурними підрозділами.

Звіт чинного голови пройшов активне обговорення, адже до засідання долучилася голова Спілки молодих вчених Грищенко Наталія Петрівна, котра висловила вдячність Сергію Михнюку за плідну співпрацю і побажала успіхів у подальших звершеннях, побажала усім аспірантам якісно забезпечувати свою дослідницьку діяльність з метою розбудови України. Також доєдналася ексголова ради аспірантів гуманітарно-педагогічного факультету, аспірантка 4-го року навчання – Шеховцова-Бурянова Вікторія Анатоліївна, Луцій Іван Олександрович (аспірант 2-го року навчання ОНП «Маркетинг»), Кияшко Святослав Олександрович (аспірант 1-го року навчання ОНП «Професійна освіта»), Вержиховський Олександр Олександрович (аспірант 2-го року навчання ОНП «Незаразна патологія тварин»), котрі висловили подяку Сергію Михнюку та свої враження від отриманої співпраці. Після обговорення шляхом відкритого голосування звіт було затверджено одноголосно.

  Друга частина засідання, а саме брання нового голови Ради проходила за модерації завідувача відділу аспірантури Вакуленка Віталія Леонідовича, котрий оголосив кандидатів на заміщення посади: Гнедова Костянтина Костянтиновича (аспіранта 1-го року навчання ОНП «Агрономія») та Корнійчука Тимофія Андрійовича (аспірант 2-го року навчання ОНП «Маркетинг»).

  Першим з агітаційною промовою виступив Гнедов Костянтин, котрий окреслив своє бачення функціонування аспірантської спільноти НУБіП України, пропонуючи створити сприятливе середовище для наукової та творчої діяльності, розширити можливості для обміну досвідом, забезпечити доступ до ресурсів та підвищити імідж аспірантури. Також він поділився досвідом заснування школи іноземних мов, що стало практичним підтвердженням його організаторських здібностей.

  Другий кандидат на посаду голови Ради аспірантів Корнійчук Тимофій в промові сконцентрував увагу навколо практичних аспектів розвитку аспірантської спільноти. Він наголосив на необхідності забезпечення спрощення доступу до дослідницької бази університету, розширенні комунікації та активного залучення до аспірантського життя іноземних здобувачів. Тимофій Андрійович підняв ряд важливих питань щодо залучення аспірантів до значущих проєктів, включаючи підтримку ЗСУ.

  Обидва кандидати продемонстрували чітке розуміння проблем аспірантської спільноти та запропонували ґрунтовні шляхи їх вирішення. Їхні виступи стали свідченням не лише амбіцій, але й глибокого прагнення зробити аспірантське життя в НУБіП України ще більш насиченим, цікавим та плідним.
  Після виступів кандидатів було винесено на відкрите голосування затвердження лічильної комісії. У якості голови лічильної комісії було обрано Бурдима Юрія Миколайовича (аспіранта 2-го року навчання ОНП «Облік та оподаткування»), також до складу комісії увійшли Вержиховський Олександр Олександрович (аспірант 2-го року навчання ОНП «Незаразна патологія тварин») та Давидюк Микола Вадимович (аспірант 2-го року навчання ОНП «Економіка»).
  Голосування за кандидатів на посаду голови Ради аспірантів відбувалося шляхом розсилання гугл форм всім учасникам які були присутні як очно, так і онлайн. За результатом підрахунку Лічильна комісія констатувала: 84% голосів віддано Корнійчуку Тимофію Андрійовичу; 6% проголосували за Гнедова Костянтина Костянтиновича; 10% – утримались від голосування.

  Користуючись нагодою новообраний голова разом з головами Рад аспірантів ННІ/факультетів запланував чергове засідання Ради аспірантів вже 22 травня задля обговорення правок до Положення про Раду аспірантів та інших важливих питань освітньо-наукового процесу підготовки з врахуванням чинного законодавства.

  На завершення, не менш визначною подією в рамках конференції було проведено зустріч з представниками Сил оборони України – підрозділу Національної гвардії України «Азов», які розповіли присутнім історію підрозділу, їх символіки та поділились своїм бойовим досвідом. Також гості дали відповіді на всі запитання аспірантів.
  Здобувачі ступеню доктора філософії щиро подякували захисникам за те, що вони дають їм можливість навчатися та творити в цей складний час. Їхні слова стали свідченням єднання та підтримки українським воїнам, які щодня ризикують своїм життям за свободу та незалежність нашої країни. Зустріч з «Азовом» стала не лише яскравим моментом конференції, але й важливим уроком патріотизму та єднання для всіх присутніх.

Щиро дякуємо всім аспірантам, хто знайшов можливість долучитися до Звітно-виборчої конференції як очно, так і дистанційно. Чекаємо наступної зустрічі!

 

 

Марія Черкас,
провідна фахівчиня відділу аспірантури

Владислава Сільченко,
Фахівчиня відділу аспірантури

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook