Творча весна «Голосіївської палітри»

10 травня 2024 року
  Цьогорічна весна для художньої студії «Голосіївська палітра» розпочалася виставковим марафоном (про який вже писали), адже відвідування виставок – важлива складова мистецької підготовки, розвитку естетичного смаку. І дуже добре, що це була не разова акція – студенти – як учасники художньої студії, так і ті, хто вивчають культурологічні дисципліни на кафедрі культурології, із задоволенням побували на нових виставкових проєктах.
  Цікавою виявилася виставка петриківського розпису художниці Ганни Шостак «Гармонія кольору – гармонія душі», яка експонувалася в Державній бібліотеці України для юнацтва. Із авторкою вдалося поспілкуватися першокурсникам ф-ту харчових технологій та управління якістю продукції АПК. А другокурсниці факультету ветеринарної медицини Ірина Марчишина та Альона Торішня після перегляду цієї виставки із задоволенням відвідали ще кілька у Центральному будинку художника.
  Там же побувала і Єсіп Вікторія, студентка ф-ту інформаційних технологій, яка поділилася враженнями від експозиції членів Херсонської організації НСХУ, виставки Лідії Треммері «Барви Ірландії», виставки Данила Ноздрі "Шлях до Перемоги. Героїчні міста України".
  Знаковою подією мистецького життя Києва став проєкт в Українському домі «Боривітер», присвячений життю і творчості видатної мисткині-шістдесятниці Алли Горської. Ця експозиція не залишила байдужими Дунаєву Лілію та Геновського Дениса з факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК та Радченка Ярослава, який опановує спеціальність «автомобільний транспорт» на механіко-технологічному факультеті.
  Також важливою складовою діяльності студії є участь у творчих конкурсах. Важливий досвід отримали студійці, презентувавши свої роботи на конкурсі «Слобожанські візерунки-2024». Цей традиційний конкурс користується повагою серед мистецької спільноти. Його організатори – Лозівський фаховий вищий коледж мистецтв – ретельно підходять до визначення переможців. Спочатку були відібрані роботи до участі у другому турі, і дуже приємно, що усі надіслані нами роботи успішно пройшли цей етап і були виставлені на сайті.
 

  Отож дипломи учасників отримали Яна Семеняка (1 курс, ННІ лісового і садово-паркового господарства), Віталій Наконечний та Юлія Марушко (2 курс факультету тваринництва та водних біоресурсів), Ольга Костючек (4 курс факультету захисту рослин, біотехнологій та екології), Мирослава Петренко (магістрантка агробіологічного факультету), Таїсія Донець (4 курс факультету ветеринарної медицини).
  За професійну підготовку учасників до конкурсу, педагогічну майстерність, збереження та розвиток української культури й мистецтва подяку від організаторів та журі конкурсу-виставки отримала Ярина Пузиренко, доцентка кафедри культурології, керівниця художньої студії «Голосіївська палітра».
  А переможною стала участь для Вікторії Єсіп, студентки 2-го курсу факультету інформаційних технологій, яка нагороджена дипломом ІІІ ступеня за ніжну і витончену роботу «Мереживо життя». 

         Ярина Пузиренко,
доцентка кафедри культурології,
 керівниця художньої студії «Голосіївська палітра»

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook