Виїзне бінарне практичне заняття з дисциплін «Аграрна політика» та «Економічне управління підприємством»

22 квітня 2024 року

Як засіб реалізації міжпредметної взаємодії у процесі формування компетентності майбутніх спеціалістів аграрної сфери, доцентами кафедри економіки і менеджменту Ігорем ФЕДУНЯКОМ та Віталієм ЛІТВІНОВИМ проведено виїзне бінарне практичне заняття з дисциплін «Аграрна політика» та «Економічне управління підприємством» на базі аграрного підприємства ПАП «Агропродсервіс» с. Урмань, Тернопільської обл., оскільки практичне навчання є органічною частиною навчального процесу та забезпечує й поглиблює теоретичні знання, отримані студентами в процесі навчання, формує необхідні вміння та навики практичної діяльності за спеціальністю.

  Основною метою заняття стало глибоке засвоєння знань, високий рівень узагальнення та систематизації. Сьогодні за допомогою бінарних занять є можливість вийти за межі самодостатньої функціональної ролі його окремих складових; формування у здобувачів вищої освіти якісно нових знання, які характеризуються вищим рівнем осмислення, динамічністю застосування в нових ситуаціях, підвищенням їх дієвості й системності.

  Під час виїзного практичного заняття здобувачі вищої освіти обговорили важливі питання діяльності підприємства, отримали відповіді на питання, як аграрна політика держави в умовах воєнного стану впливає на виробничі процеси та дізналися про інноваційні методи ведення господарської діяльності. Від керівника ферми п. Ореста СТАСИШИНА студенти отримали вичерпну інформацію про особливості технологічних процесів організації роботи молочно-тваринного комплексу, безприв’язного утримання та доїння корів, заготівлю та зберігання кормів, сепарацію гною, виробництва-зберігання-реалізації молока, адже молоко корів джерсейської породи в ПАП «Урманське» реалізується в основному для дитячого харчування. Орестом Володимировичем відзначено, що «Джерсеї» – це спокійні, акуратні й економічно вигідні корови, які дають якісне молоко

  Адміністрацією підприємства, та зокрема головною бухгалтеркою Марією КУЛИК, була надана пізнавальна інформація щодо економічного управління підприємством, саме як розробляються плани роботи підприємства та які заходи забезпечення їхнього виконання; яка сукупність економічних принципів, форм, методів, прийомів і засобів управління виробництвом й персоналом; види управлінської діяльності, які спрямовані на вирішення економічних завдань; напрями менеджменту, спрямовані на досягнення тактичних і стратегічних цілей підприємства та ін.

На завершення заняття Орест СТАСИШИН зауважив, що економічне управління підприємством у сучасних умовах – це ефективна система, здатна забезпечити швидку адаптацію підприємства до змін його бізнес-середовища за умов максимально можливого врахування запитів і задоволення потреб потенційних споживачів. У такій системі отримання прибутку слід розглядати не як основну мету діяльності підприємства, а виключно як результат ефективного функціонування правильно побудованої управлінської системи.

  Бінарне заняття пройшло не тільки мегаінформативно та корисно для здобувачів освіти, а ще й в доброзичливій атмосфері. Це була чудова нагода побачити все на власні очі.

Висловлюємо щиру вдячність адміністрації та працівникам ПАП «Урманське» за надану можливість отримати цікаву та пізнавальну інформацію.

Вчимося, удосконалюємося, працюємо над собою!

Дякуємо за цю можливість ЗСУ!

Ігор ФЕДУНЯК, Віталій ЛІТВІНОВ,

доценти кафедри економіки і менеджменту

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook