Науково-виробничий напрям діяльності Інституту
• затвердження на Технічному комітеті №24 „Продукти з овочів і фруктів та устаткування для їх переробки” нормативних документів України;
• адаптація національної та нормативної бази аграрного сектору до вимог міжнародних стандартів та директив ЄС;
• забезпечення дотримання нормативних вимог ІSО 9001-2001 „Системи управління якістю. Вимоги.” при виконанні наукових проектів в НУБіП України;
• розроблення нормативної документації та методичних засад для сертифікації в системах EUROPGAP, GMP, GHP для господарств усіх форм власності, розроблення та впровадження систем управління якістю, систем управління безпечністю у підприємствах АПК, гармонізація національних нормативних документів у сфері належних практик, безпечності продовольчої сировини та харчової продукції з міжнародними вимогами;
• розроблення наукоємних ресурсоощадних технологій та технічних засобів для виробництва якісних і безпечних продуктів та продуктів функціонального призначення для дітей різного стану здоров’я, захворюваності і вагітних жінок шляхом перероблення сировини рослинного і тваринного походження, аквакультури, вирощеної за екологічно безпечними технологіями;
• розроблення харчових продуктів для дітей з захворюваннями, за яких спеціальне харчування є єдиним засобом здорового способу життя (фенілкетонурія, целіакія та інші захворювання, пов’язані з обміном речовин);
• розроблення технологій готових до вживання шкільних сніданків, обідів (сухих та розчинних), м’ясних, рибних та овочевих закусок, швидкозаморожених, формованих напівфабрикатів, які за складом відповідають медико-біологічним нормам шкільного харчування і забезпечують фізіологічні норми потреби організму дітей в основних харчових інгредієнтах;
• розробка науково обґрунтованих новітніх технологій харчових продуктів широкого вжитку з високою харчовою і біологічною цінністю та їх виробництво у навчально-виробничих лабораторіях НУБіП України для споживання студентами та співробітниками університету.
3.3. Інститут забезпечує додержання державних стандартів вищої освіти за відповідними напрямами підготовки, спеціальностями і спеціалізаціями та створює необхідні умови для проведення навчально-науково-виробничої діяльності