Нагороджено призерів І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з хімії

1 квітня 2024 року
НУБіП України
  Відповідно до наказу ректора НУБіП України Станіслава Ніколаєнка від 05.12.2023 № 1265 «Про проведення I етапу Всеукраїнської студентської олімпіади в 2023-2024 н.р. у НУБіП України» та розпорядження декана агробіологічного факультету Оксани Тонхи для студентів факультетів агробіологічного, ветеринарної медицини, захисту рослин, біотехнологій і екології та інших, де у циклі загальної підготовки вивчаються хімічні дисципліни, було проведено І етап Всеукраїнської студентської олімпіади із загальноосвітньої дисципліни «Хімія».
 
Традиції підготовки студентів для участі у ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з хімії на теперішній кафедрі аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води вже більше 50 років і багато призерів цього змагання вже сивочолі доценти, професори, відомі і заслужені виробничники.
 
В цілому у 1 етапі змагання брали участь 129 студентів.
Колектив ентузіастів, зі складу журі та оргкомітету олімпіади, розробив оригінальну систему проведення заходу з використанням мережі Інтернет, що дозволило реалізувати автоматизоване шифрування робіт учасників у трьох турах олімпіади без втручання членів оргкомітету, журі та полегшило контроль за процесом перевірки шляхом використання формалізованої системи критеріїв якості виконання кожного завдання.
З першого туру студентської олімпіади з хімії розпочали змагання понад 100 студентів факультетів агробіологічного,  ветеринарної медицини, захисту рослин, біотехнологій та екології та 1 представник факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК. 
Відповідно вони були розділені на 3 секції за контингентом учасників:
1.    Агробіологічна (для спеціальностей «Агрономія», «Садівництво та виноградарство», «Захист і карантин рослин»);
2.    Ветеринарна медицина;
3.    Еколого – технологічна (для спеціальностей «Екологія», «Біотехнології і біоінженерія», «Харчові технології»).
 
  За результатами роботи журі під керівництвом доцента Леоніда Абарбарчука було визначено призерів серед учасників олімпіади.
Під час їх нагородження до студентів звернувся голова оргкомітету професор  Володимир Копілевич, зазначивши, що кафедра вже довгий час і через проведення хімічних олімпіад веде пошук обдарованої студентської молоді  для підвищення якості хімічної підготовки фахівців, виявлення потенційних кандидатур для навчання в аспірантурі кафедри за спеціальністю «Хімія».
 
  Тож і цьогорічний високий рівень підготовки з дисципліни «Хімія» найкраще вдалося виявити студентам, які здобули призові місця по трьом секціям.

Секція «Агробіологічна»:

1. Шулежко Антон  201 Агрономія

2. Заінчиківська Дар`я 201 Агрономія

3. Ковалевський Валерій 201 Агрономія
 
Секція «Ветеринарної медицини»:

1.  Сухотська Катерина 211 Ветеринарна медицина

2.  Мозолюк Дарія 211 Ветеринарна медицина

3.  Гречко Анастасія 211 Ветеринарна медицина
 
Секція «Еколого – технологічна»
1. Волинець Анна  162 Біотехнології та біоінженерія
2. Трофімюк Антон162 Біотехнології та біоінженерія
2. Романовська Ольга 162 Біотехнології та біоінженерія
3. Швець Влада 162 Біотехнології та біоінженерія
 
Переможців олімпіади нагороджено грамотами за підписом ректора університету професора Станіслава Ніколаєнка, який в свій час вивчав хімію у 48 лабораторії 2 навчального корпусу і нині є двічі академіком.
 
Щиро вітаємо переможців І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з «Хімії» і бажаємо успіхів у навчанні, а також досягнення високих вершин у майбутній професійній діяльності !
 
Тамара Панчук,
секретар оргкомітету олімпіади, доцент кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води
Володимир Копілевич,

голова оргкомітету олімпіади

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook