Доцент кафедри Юрій Харкевич прочитав відкриту лекцію для студентів-другокурсників

29 березня 2024, 15:00

29 березня 2024 року доцент кафедри Юрій Олександрович Харкевич прочитав відкриту лекцію із дисципліни «Патофізіологія тварин» для студентів 2 курсу ОС «Магістр» спеціальності 211 «Ветеринарна медицина» на тему «Патофізіологія клітин і тканинного росту. Пухлини».

Лектор детально висвітлив патогенетичні аспекти ушкодження клітин, класифікацію ушкоджень та види загибелі клітин. При описі гіпо- та гіпербіотичних процесів увагу студентів було акцентувано на типах цих процесів та причинах, що їх викликають.

Представлена інформація стосовно пухлин охоплювала всі аспекти онкопроцесу: від етілогії та патогенезу до наслідків для організму тварин.

Презентація була насичена малюнками, графіками, схемами та таблицями, що полегшує сприйняття представленого матеріалу. Кожен опис механізму того чи іншого патологічного явища, поданого у лекції, супроводжувався унаочненням. При подачі інформації лекції Юрій Олександрович наводив логічний зв’язок теми лекції із попереднім навчальним матеріалом та змістом споріднених дисциплін. Матеріал був систематичним та логічно впорядкованим. 

Загалом лекція прочитана на високому науковому та навчально-методичному рівні.

Микола Малюк, завідувач кафедри

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook