Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК запросив школярів на День відкритих дверей
Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК запросив школярів на День відкритих дверей
25 березня 2024 року
Співробітниками факультету харчових технологій та управління якістю АПК було вирішено лютий місяць присвятити активній роботі з абітурієнтами та проведенню профорієнтаційних заходів Київщиною.
06 лютого викладачі кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів, професор Віктор Іванович та доцент Людмила Тищенко разом зі студентом 4 курсу Романом Мамчуром завітали до Зазимського ліцею «Академія успіху» для знайомства з випускниками.
Під час зустрічі школярі були ознайомлені із спеціальностями, за якими здійснює підготовку факультет. Особливу увагу було приділено спеціальностям «Харчові технології» та «Громадське здоров’я». Учні із цікавістю слухали про сьогоднішні реалії потреб ринку праці України та майбутні перспективи для харчовиків. Великий інтерес викликали онлайн-екскурсії лабораторіями факультету та фото матеріали з життя наших студентів, якими радо поділився нинішній студент Роман Мамчур.
14 лютого 2024 року профорієнтаційний рейд факультету відвідав Пухівський заклад загальної середньої освіти, що знаходиться в с. Пуховка Броварського району Київської області.
На зустрічі майбутні абітурієнти дізналися більше про наш університет: його історію, сьогодення, традиції та можливості, які вони отримають, довіривши нам своє студентське майбутнє. Зрозуміло, більша увага була приділена життю та навчанню факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, спеціальностям «Харчові технології» та «Громадське здоров’я», можливостям розкритися творчо і спортивно.
З моменту відкриття спеціальності “Громадське здоров’я” на факультеті, Макарівський медичний фаховий коледж взяв під свою опіку д.т.н., проф. Віктор Ємцев. Щороку з його ініціативи проводяться зустрічі зі студентами цього навчального закладу для надання цікавої інформації про НУБіП, переваги і особливості навчання на нашому факультеті. Цього року 21 лютого, враховуючи особливості навчання в воєнний час, зустріч була проведена в онлайн-форматі. Велике зацікавлення майбутні абітурієнти проявили до устаткування наших лабораторій, перспектив наукової діяльності, до вимог вступу, університетської олімпіади та підготовчих курсів.
27 лютого була проведена профорінтаційна робота в Погребському ліцеї с. Погреби Броварського району Київської області серед школярів 11 класів.
Школярі отримали змістовну інформацію про умови вступу до НУБіП України, навчальний процес на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК, а також про участь та роль студентів у наукових, спортивних та культурно-масових заходах університету. Також акцентувалась увага про унікальні можливості паралельного навчання в Європейських вищих навчальних закладах, з якими університет тісно співпрацює, та широкі перспективи працевлаштування, які відкриваються перед випускниками після отримання нашого диплому.
29 лютого 2024 Літківський ліцей ім. М.П. Стельмаха, дізнавшись про профорієнтаційні заходи нашого факультету від сусідніх шкіл громади, радо запросив нас в свої стіни.
Мамчур Роман поділився особливостями студенського життя, не лише повідавши школярам чим відрізняється навчання в школі і університеті, а розкрив невеличкі таємниці студенського дозвілля, як студенти грають у футбол з командою викладачів і ректором. Він зазначив: «Що навчання в університеті – це не тільки можливість отримати вищу освіту, а це й зустрічі з відомими людьми, майстер-класи від провідних спеціалістів, конкурси, вікторини, спортивні змагання, активна культурна діяльність».
Зустріч пройшла в дружньому форматі і в очікуванні майбутньої зустрічі на Днях відкритих дверей в стінах НУБіПу, на який школярі з радістю завітають. Дуже сподіваємося, що родинне коло факультету вже зовсім скоро поповниться новими талановитими студентами!
Віктор Ємцев,
професор кафедри технології м'ясних,
рибних та морепродуктів
Людмила Тищенко,
доцент кафедри технології
доцент кафедри технології
м’ясних, рибних та морепродуктів