Від теорії до практики студентів спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва»
Кролівництво ‒ надзвичайно перспективна та багатообіцяюча галузь, що має своїх поціновувачів. Сьогодні ринок кролівництва починає збільшуватися, незважаючи на те, що в Україні відсутні заготовчі контори і фермери самостійно вирішують питання реалізації. При нинішній ситуації кролівництво як бізнес в Україні все ще низько конкурентна і доволі вільна ніша. Сучасне кролівництво як сфера бізнесу потребує певних трудових і фінансових затрат, але рентабельність розведення кроликів в деяких випадках досягає 100%.





- масу внутрішніх органів: печінки, серця, нирок та легенів. Печінка ‒ найбільш корисна частина, яку рекомендують як лікувальний і дієтичний продукт, який є джерелом заліза, у ній є залізопротеїди, наприклад, феретин, який містить понад 20 % заліза. Також у складі є легкозасвоюваний білок і невелика кількість жиру, необхідного організму. Багатий вітамінний склад, мікро- та макроелементи сприяють поліпшенню стану шкіри, волосся, нігтів. Підтримує нервову та серцево-судинну системи. Печінка кроля не викликає алергію;

- масу внутрішнього жиру. До речі, внутрішній жир, який отримується при забої кролів відноситься до так званого "хорошого" жиру для організму людини. М’ясо кролика містить близько 10% жиру, причому це саме корисні жири ‒ багатий поліненасиченими жирними кислотами, зокрема дефіцитної арахідонової. Він добре засвоюється організмом, має цілющі властивості, його використовують як лікувальний засіб;

- масу відділеної м’якоті від кісток. За вмістом м’якоті кролятина переважає м’ясо інших видів сільськогосподарських тварин. В тушці дорослого кроля зазвичай міститься 84-85% м’якоті та 15-16% кісток і хрящів.





Дякуємо Збройним Силам України за можливість проведення занять в стані Війни!
Слава Україні! Разом до перемоги.