Студенти спеціальності «Професійна освіта» відвідали Навчальну лабораторію процесів і обладнання переробки продукції АПК

12 березня 2024 року
НУБІП України, кафедра ПІОПП АПК

     Освітньо-професійна програма спеціальності «Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології)» передбачає опанування відповідними базовими та додатковими знаннями та навичками в галузі освіти, засвоєння компетентностей, необхідних для фахової діяльності в сфері професійної освіти, пов’язаної з аграрним виробництвом, переробкою сільськогосподарської продукції та харчовими технологіями. Ця спеціальність є унікальною, оскільки поєднує в собі можливість одночасного опанування знаннями з соціономічних і біономічних наук. 
     Так, студенти спеціальності «Професійної освіта» мали можливість поринути у специфіку своєї майбутньої професійної діяльності в навчальній лабораторії процесів і обладнання переробки продукції АПК факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України.

Під керівництвом кандидата технічних наук, доцента Марії Михайлівни Жеплінської вони проводили дослідження механічних процесів подрібнення та просіювання сировини.

     Заняття було насиченим і цікавим, адже студенти ознайомились з будовою і роботою молоткової дробарки, подрібнювали в ній сировину, проводили ситові аналізи, визначали ступінь подрібнення матеріалу, а також встановлювали залежність продуктивності дробарки і ступеня подрібнення від розмірів решітки.

 

     Студенти залишились задоволеними «зануренням» у процес виробництва, адже такі пізнавальні візити роблять навчання живим, міждисциплінарним та інтегрованим у майбутню професію.
    Кафедра педагогіки, що є випусковою для спеціальності «Професійна освіта», активно співпрацює з іншими кафедрами, які надають можливість майбутнім педагогам професійної освіти вдосконалювати свої фахові компетентності. Висловлюємо щиру вдячність за співпрацю очільниці факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Ларисі Вацлавівні Баль-Прилипко, завідувачу кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК Володимиру Павловичу Василіву та доценту цієї кафедри Марії Михайлівні Жеплінській.

Наставник групи
Світлана Виговська

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook