Бережанський агротехнічний інститут вшановує 10-у річницю звитяги Героїв Небесної Сотні

21 лютого 2024 року
  20 лютого Україна згадує подвиг Героїв Небесної Сотні, які 10 років тому віддали життя в боротьбі за демократичний вибір України та її європейське майбутнє, за неповернення до пострадянської моделі відносин між владою та суспільством, відмову від "багатовекторності" у зовнішньополітичному курсі, утвердження розвитку України як демократичної європейської країни. Чітка громадянська позиція та готовність обстоювати її до кінця – це ті якості, які мали Герої Небесної Сотні та які гідні наслідування.
 
  Смерть Героїв Небесної Сотні змінила суспільну свідомість українців, актуалізувавши значущість таких понять, як право на самовизначення, гідність, свобода, суверенність держави, демократія, європейський вибір українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину.
  Серед Героїв Небесної Сотні є навічно студент нашого навчального закладу Герой України Устим Голоднюк –один з найвідоміших янголів "Небесної сотні", "Хлопчик у блакитній касці", "Хлопчик, який тримав для нас небо". 
  У цей скорботний день викладачі, студенти та працівники нашого начального закладу разом із відділом культури, туризму та релігій Бережанської міської ради, волонтерами, активістами та мешканцями міста, вшанували світлу пам’ять Устима Голоднюка та усіх Героїв Небесної Сотні словами вдячності та шани, чуттєвою поезією та піснями. Зокрема, старшими викладачами кафедри електротехнологій та експлуатації енергообладнання Семеновою Надією Павлівною та Гайдукевич Світланою Василівною за участю викладачів та студентського активу була проведена відкрита виховна година «Горить свіча і пам’яті сльоза тривожить наше серце». Захід проводився у наметі на центральній площі міста, що відтворювало незабутню ауру історичних подій на Майдані.
 
  В ході заходу свій авторський вірш, присвячений Устиму Голоднюку, продекламувала заступниця директора Степанія Білик. Працівниками міського музею книги була організована тематична книжкова виставка.
  Відділом гуманітарної освіти, виховання і студентських справ інституту організовано круглий стіл «Залишаймося гідними своїх Героїв» за участю активних учасників Майданів: Галини Проців – керівниці волонтерського центру «Бережани» громадського об’єднання «Бережанський майдан», Петра Кузіва, Бориса Парасюка, Володимира Березіна – одного із очільників Донецького майдану, а також студентів та викладачів вишу. Зібрані під час заходів кошти передані місцевим волонтерам на потреби ЗСУ.
  Поминальною панахидою усі присутні згадали у скорботних молитвах світлу пам'ять Героя Небесної Сотні, Героя України Устима Голоднюка, Героїв Небесної Сотні та усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє, які загинули у боротьбі за ідеали демократії, права та свободи людини, європейське майбутнє України.
  Захід пам’яті завершився персональним пошануванням Героїв біля Меморіалу Героїв Небесної Сотні.
 
  Небесна Сотня стала для всієї України не лише символом жертовності, героїзму та патріотизму, а й прикладом та джерелом натхнення для наших воїнів, які гідно захищають територіальну цілісність України на сході, утверджуючи право людини на вільне життя. Українські Ангели загинули за правду, свободу, незалежність своєї держави, назавжди переписавши сторінки історії України, і ціною жертовності показали, що наш український дух є незламним, а народ – нескореним.
 
Володимир ЗАЙЧУК,
завідувач відділу гуманітарної

  освіти, виховання і студентських справ 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook