Механіко-технологічний факультет та НДГ «Великоснітинське ім. О.В. Музиченка» узгодили плани співпраці та практичного навчання студентів у весняному семестрі

18 січня 2024 року
   За результатами традиційних січневих співбесід ректорату університету з керівниками структурних підрозділів ректором університету Станіславом Ніколаєнком було надано низку доручень щодо підвищення ефективності діяльності підрозділів у 2024 році. На виконання наданих доручень на базі НДГ «Великоснітинське ім. О.В. Музиченка» відбулась робоча нарада, присвячена питанням організації практичного навчання студентів механіко-технологічного факультету на базі НДГ у весняному семестрі, а також іншим питанням співпраці у поточному році. 

   В результаті наради, яка відбулась за участі декана механіко-технологічного факультету Вячеслава Братішка, директора НДГ «Великоснітинське ім. О.В. Музиченка» Миколи Журавля та головного інженера господарства Михайла Шевчука, було узгоджено терміни та програми практичного навчання студентів факультету, виробничі та соціально-побутові умови проходження практики. Факультет застосовує гнучкі графіки виробничої практики, тому перші заїзди студентів факультету на практику відбудуться в період весняної посівної кампанії вже з кінця березня.
   Під час робочої наради було приділено увагу поточному стану підготовки господарства до весняно-польових робіт. В наявності є паливо-мастильні матеріали, органічні добрива, придбано новий розкидач для їх внесення, розпочаті закупівлі мінеральних добрив.

   Відбувається ремонт та технічне обслуговування сільськогосподарської техніки, готуються до польових робіт культиватори АКПН-8, АКПН-6, культиватор Bourgault, ротаційна борона John Deere, зчіпки борін АГ-21 та АГ-14, сівалки Great Plains (робочою шириною 4 та 9 метрів), 16-рядкова сівалка Kinze 2600, машина для внесення добрив МВУ-1000, трактори CASE, ХТЗ, К 701, самохідний оприскувач Apache АС1010.

 

   Організовано здійснюються виробничі процеси на молочно-товарній фермі. Господарство забезпечене якісним силосом, концентрованими та грубими кормами.

   В процесі наради обговорили також можливість використання бази факультету для реалізації продукції господарства, а також залучення науково-педагогічних працівників до технологічного супроводу виробничих процесів.
   Факультет та господарство мають узгоджений план заходів щодо розвитку та забезпечення якісного практичного навчання, що є запорукою підготовки сучасних фахівців за такою важливою для розвитку нашої країни спеціальністю як «Агроінженерія».
 
Вячеслав Братішко,
декан механіко-технологічного факультету

 

 

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook