Сенат студентської організації факультету ветеринарної медицини – підсумки 2023 року

11 січня 2024 року
ФВМ НУБіП України
   Студентське самоврядування є формою самоорганізації здобувачів вищої освіти, самостійною громадською діяльністю, механізмом представництва й відстоювання своїх прав і, найголовніше, можливістю самореалізації здобувача вищої освіти як відкритої, цілеспрямованої та освіченої особистості.

   Протягом року діяльність Сенату студентської організації факультету ветеринарної медицини здійснювалося на рівні студентської групи, факультету, гуртожитку НУБіП України. Було проведено звітно-виборчу конференцію студентської організації факультету ветеринарної медицини, а також голови студентської ради гуртожитку де здобувачів вищої освіти таємним голосування обрали своїх лідерів.

 

   Організовано велику кількість культурно-масових заходів на рівні факультету, а саме: «Дебют першокурсника – 2023», «Школа українського республіканця», «День відкритих дверей», «Школа першокурсника 2023», «День Святого Валентина», «Випуск −2023», «Посвята у студенти-2023», «Halloween-челендж», «День студента». Науковим сектором студентської організації проведено інтелектуальну гру «Brain», організовано в онлайн різноманітні вікторини та випущено перший електронний студентський ветеринарний журнал який розміщений в телеграм-каналі Сенату студентської організації факультету. Працювала літературна студія «Фенікс», яка проводила онлайн-трансляцію вечорів та організувала «Квартирник 2.0: вірю і люблю».

 

 

 

  

 

 

  

   Тай наукові здобутки наших студентів теж не стоять осторонь. Брали активну участь і в різноманітних виставках, конференціях, семінарах та форумах, що до удосконалення своїх професійних навичок з спеціальності «Ветеринарна медицина». Знаковим досягненням для нас, як для організації, є запуск студентського ветеринарного журналу, оформленням і наповненням якого займаються учасники наукового сектору ССО ФВМ. Гаслом журналу зазначає: «З глибокою повагою від студентів та для студентів». Наразі в доступі є 2 випуски. Сподіваємось, що і надалі журнал буде мати за собою розвиток та попит.

 

   Відвідали здобувачів вищої освіти різні музеї та екскурсії в міста України.

 

 

   Здобувачі вищої освіти факультету брали участь у різноманітних спортивних секціях та змаганнях з футболу, волейболу, баскетболу, легкій атлетиці, гирьового та інших видах спорту. Представляючи факультет на різних університетських міжнародних, всеукраїнських спортивних змаганнях. Також організовували та брали участь в кібер-турнірах.

  

  

 

 

 

   Організували відеопривітання до «Дня вишиванки», «Дня Державного Прапора та Дня незалежності України», «Дня захисників та захисниць України і Дня Українського козацтва», «Дня Землі - 2023», «Дня працівника освіти», «Дня української писемності та мови», «Дня працівника сільського господарства». Брали активну участь в культурно-масових, спортивних, інтелектуальних заходах які організовувалися упродовж року в університеті та за його межами.

 

   Долучилась молодь факультету ветеринарної медицини у 2023 році і до профорієнтації, де через випускників шкіл, технікумів і коледжів які навчаються на факультеті було запропоновано навчання у нашому славетному університеті.

   Цьогоріч ми відкрили студентський Арт-простір. Завдячуючи попереднім головам Ользі Красновид  та Анастасії Сизоненко, а також матеріальній підтримці з боку ректорату університету та деканату факультету у нас є приміщення для зустрічей, кінопоказів, знімання відео та репетицій до конкурсів. Ще багато роботи чекає у цьому питанні, адже воно передбачає за собою налаштування більшого та кращого комфорту для студентства.

 

   Активною була робота у Медіа-центрі студентської організації факультету ветеринарної медицини, щодо оновлення та створення нових інформаційних стендів і банерів культурно-виховного процесу та висвітлення інформації на офіційному сайті факультету, телеграм, фейсбук, інстаграм.

 

   Упродовж року організовано допомогу постраждалим внаслідок війни та Збройним Силам України, а саме: «Допоможемо Херсонщині», «Миколаївський зоопарк потребує нашої допомоги», «Асканія-Нова», «Дай книгу школяру», «На дрон «Сірко», «На медикаменти», «На бус для артилеристів», «Одяг для поранених». Організовано спільно з нашими роботодавцями, мережею ветеринарних клінік "Зоолюкс" благодійну ветеринарна конференція на підтримку Збройних Сил України. Силами студентської молоді було зібрано і надано допомоги на суму близько 136 000 гривень.

 

 

 

   Активних здобувачів вищої освіти було відмічено та нагороджено грамотами університету та факультету. Голову Сенату студентської організації Марію Хведчук відзначено подякою голосіївської районної державної адміністрації за активну громадянську позицію.

 

 

   Студент – це проміжок між дорослим життям і дитинством та спроба відкрити себе з інших сторін. Важливим аспектом періоду студентства є амбіційність та ідейність у різних сферах життя. Нові проєкт та можливості чекають на активну молодь, тому бажаємо вам хорошого відпочинку та мирного неба!

До нових зустрічей!
Слава Україні!

 

Марія Хведчук,
голова Сенату студентської організації ФВМ

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook