Представниця НУБіП України взяла участь у Балтійсько-скандинавському молодіжному форумі у м. Таллінн

1 грудня 2023 року

Аспірантка спеціальності 032 «Історія та археології» кафедри міжнародних відносин і суспільних наук гуманітарно-педагогічного факультету Шевцова Є.С. взяла участь у молодіжному форумі в м. Таллінн (Естонія).

Балтійсько-скандинавський молодіжний форум–2023 став вже 11-м форумом, який зосереджується на питаннях, пов’язаних із балтійсько-скандинавськими відносинами, розширенням НАТО, майбутнім Арктики та цифровими загрозами ХХІ ст. Цьогорічний форум був організований Фондом Фрідріха Еберта, Балтійсько-американським фондом свободи, міністерствами оборони й закордонних справ Естонії, та посольством Канади в Естонії. Цього року молодіжний форум об’єднав близько 50 студентів та молодих вчених з різних країн Європи.

     

Під час заходу кожен мав можливість взяти участь у груповій роботі високого рівня, семінарах та панельних дискусіях з провідними спеціалістами у сфері міжнародних відносин, міжнародної безпеки, фахівцями з НАТО та уряду Естонії. Спікерами на форумі були, зокрема, Ріхо Террас, колишній командувач Силами оборони Естонії; Райхард Kрумм, директор регіонального офісу Фонду Фрідріха Еберта зі співпраці й миру в Європі; Веса Васара, Посол Фінляндії в Естонії.

     

У ці складні часи життєво важливо, щоб молодь висловлювали свої погляди, обговорювала відносини між НАТО, країнами Балтії, скандинавськими країнами, Україною, загрози з боку РФ, зокрема, кіберзагрози. Наша представниця Євгенія Шевцова взяла участь в обговоренні, зокрема, питань засобів та методів протидії ворожій пропаганді та реінтеграції окупованих територій України.

 

 

Василь Стрілець,
професор кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook