Про візит слухачів осінньої школи за програмою «Біоенергетичні системи в аграрному виробництві» за проектом TREATY до Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН

25 листопада 2023, 18:25
   У період з 16 по 29 листопада 2023 року проходив візит слухачів осінньої школи за програмою «Біоенергетичні системи в аграрному виробництві» за проектом TREATY в рамках Ініціативи EIT HEI «Розбудова інноваційного потенціалу вищої освіти» до Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків Національної академії аграрних наук, який є провідним науковим центром у галузі біоенергетичних культур.

   Завідувач лабораторії науково-технічного забезпечення технологій виробництва, переробки та використання біомаси, академік НААН, професор Володимир Кравчук ознайомив слухачів осінньої школи із реалізованими проектами систем теплопостачання на базі твердих біопалив рослинного походження, а також можливостями вирощування та використання біоенергетичних культур в Україні.

   У лекції наголошувалося на необхідності використання в якості біопалива аграрної біомаси, а саме міскантуса, енергетичної верби та інших.
   Завідувач відділу селекції і сталих технологій вирощування та переробляння біоенергетичних культур, доктор сільськогосподарських наук, старший науковий співробітник Олександр Ганженко продемонстрував діючу систему опалення інституту двома котлами власного виробництва, які працюють на деревній біомасі.

   Один із слухачів осінньої школи проявив особливу зацікавленість роботою котлів, оскільки є працівником підприємства, яке виробляє і реалізує деревні гранули.

  Загалом, слухачі осінньої школи виявили значний інтерес до обговорюваних питань.

  Професор Геннадій Голуб, доцент Наталія Цивенкова та слухачі осінньої школи подякували за теплий прийом та цікаві доповіді.

 

 
Професор Геннадій ГОЛУБ
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook