Екскурсія першокурсників до ботанічного саду НУБіП України

27 жовтня 2023, 11:22

          Осінь в розпалі й продовжує радувати нас сонячними днинами. Скориставшись гарною погодою студенти першого курсу юридичного факультету групи Прав-2301 відвідали одне з найгарніших місць  не лише НУБіПУ, а й без перебільшення, Києва – ботанічний сад Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Першокурсники із задоволенням прогулялись доріжками ботсаду, відпочили в затишних альтанках, оглянули цікаві експозиції дерев, кущів, квітів, декоративних рослин, колекції дерев’яних скульптур. Гарні враження склались від облаштованих прямо під відкритим небом в ботанічному саду екокласів.

Окрім естетичного задоволення екскурсія збагатила й фахові знання студентів - про правовий режим об’єктів природно-заповідного фонду. Адже ботанічний сад НУБіП України входить до складу природно-заповідного фонду України, охороняється як національне надбання, щодо якого встановлюється особливий режим охорони, відтворення та використання.

Студенти дізнались про мету створення ботанічного саду -  збереження, вивчення, акліматизація, розмноження в спеціальних умовах представників рідкісних і типових видів місцевої і світової флори, а також створення, поповнення та збереження ботанічних колекцій, ведення наукової, навчальної і еколого-освітньої роботи. Ознайомились із його завданнями: збереження та поповнення в штучних умовах колекцій генофонду живих рослин місцевої й світової флори, особливо рідкісних та унікальних; проведення науково-дослідних робіт з проблем охорони біорізноманіття, інтродукції та акліматизації, розмноження й ефективного використання рослин; ведення навчальної та освітньо-виховної роботи з питань ботаніки, екології, охорони природи, селекції, рослинництва, декоративного садівництва і ландшафтної архітектури; ведення первинного обліку кадастрових відомостей про колекційний фонд Ботанічного саду та флористичне різноманіття інших об'єктів природно-заповідного фонду. Дізнались по зонування території ботанічного саду, правовий режим експозиційної, наукової та адміністративно-господарської зон. Особливо зацікавили студентів обмеження у здійсненні певних видів діяльності на території ботанічного саду.

Тамара Новак,

куратор групи Прав-2301

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook