Спортивно-розважальний захід «Козацькі забави»

30 жовтня 2023 року

IMG 8944   1 жовтня ми  відмічаємо свято Покрови Пресвятої Богородиці, яка українцями завжди вважалася заступницею і покровителькою. У цей світлий день відзначається і національне свято – «День козацтва» та  День Захисника і Захисниці України. Ця традиція підкреслює велике історичне значення козацтва в боротьбі за утвердження української державності та суттєвий внесок у сучасний процес державотворення, вшановує всіх, хто своїми грудьми захищає нашу державу від ворогів і тепер.

IMG 8872IMG 8930    Щоб нагадати усім, що ми є нащадками славного козацького роду, і в наших жилах тече кров вільних козаків учасниками студентського самоврядування було проведено міжфакультетські спортивно-розважальні змагання «Козацькі забави», для відчайдушних, сміливих та відважних студентів, у якому  потрібно було продемонструвати сильний характер, волю до перемоги  і найкращі фізичні якості. Метою заходу було розширити знання студентів про запорізьких козаків, їх традиції, побут, звичаї, виховувати шанобливе ставлення до запорожців, спонукати до наслідування їх кращих рис характеру: добродушності, безкорисливості, товариськості, бажання завжди прийти на допомогу, сприяти розвитку морально-вольових та фізичних якостей, інтелектуальних здібностей популяризувати фізичну культуру та спорт; виховувати почуття дружби, взаємовиручки.

     У змаганнях взяли участь збірні команди - курені факультетів інституту :

«Характерники» - факультет Економіки і природокористування,
«Агрокоролі» - Агроінженерний факультет
«Фаза» - факультет Енергетики та електротехніки.

IMG 8887IMG 8915     Конкурси оцінювало журі у такому складі: 

  • Старший інспектор Ювенальної поліції. Лейтенант поліції Ростислав СТЕПАНЧАК;
  • Учасник ГО «Пласт», командир добровольчого формування Бережанської територіальної громади Роман ВАКИРЯК;
  • Заступник декана агроінженерного ф-к Олег КИРИК;
  • Завідувач кафедри енергетики і автоматики Василь РАМШ;
  • Викладач кафедри економіки і менеджменту Віталій ЛІТВІНОВ.

   Обєктивно і швидко оцінювати конкурси журі допомагала студентська лічильна комісія у складі: Маряна Мандзій,  Людмила Глушко, Назар Лучкевич.

   Головним суддею змагань незмінно був Чвартацький Т.Р., а ведучими заходу - наші студенти Анастасія Селяніна та Максим Генгало.

IMG 8934IMG 9231    Почерговість участі куренів у конкурсах визначали шляхом жеребкування.

   Перший конкурс передбачав представлення команд, де глядачі та судді могли познайомитися із куренями від факультетів. Минулорічні переможці – курінь від агроінженерного факультету, передали почесну Булаву суддям і побажали перемоги сильнішому.

IMG 9261IMG 9300IMG 9364IMG 9368    У цікавих конкурсах «Сильна рука», «Конкурс отаманів», «Підняття гирі», «Гладіаторські бої», «Перетягування линви» учасники продемонстрували не лише силові здібності, але й кмітливість та спритність. Гостра спортивна боротьба, яка відбувалася під час змагань, бажання команд перемогти створили в залі атмосферу здорової конкуренції та викликали захоплення у вболівальників. Особливо кумедними були конкурси «Весела естафета» та «Ліплення вареників  на швидкість». Традиційним був танцювальний конкурс, де учасники мали можливість продемонструвати свої хореографічні здібності.

IMG 9422IMG 9456IMG 9505    По закінченню усіх випробувань журі визначили переможців. Ними став курінь Агроінженерного факультету «Агрокоролі», курінь факультету енергетики та електротехніки «Фаза» виборола друге місце, а курінь факультету економіки природокористування «Характерники» -  третє.

   Усі  команди показали, що вони - гідні нащадки славного козацького роду, справжні козаки, які готові захистити свою неньку Україну.
Любімо Україну, шануймо її народ та традиції, бо «Україна починається з тебе», а «Козацькому року нема переводу!».

IMG 9399IMG 8933    Вітаємо переможців, бажаємо подальших досягнень, а нашій Україні – перемоги та миру!

Студентська рада БАТІ

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook