Тиждень правових знань-2023: День третій: про практичні аспекти порушень у сфері права інтелектуальної власності у форматі мультимедійного вебінару з історією

5 жовтня 2023, 9:24

У середу, 04 жовтня 2023 р., Тиждень правових знань у НУБіП України, що проводиться кафедрою теорії та історії держави і права досягнув екватора. Естафетну паличку підхопила Анна Мельник, яка провела мультимедійний вебінар з історією «Практичні аспекти порушень в сфері права інтелектуальної власності» для студентів факультету землевпорядкування.

 

Спікерка розповідала про найпоширеніші порушення в сфері авторського права, наводила приклади неправомірного використання чужих наукових праць відомими людьми, пояснювала, як використання плагіату може вплинути на майбутню карʼєру студентів.

 

Під час мультимедійної розповіді студенти також мали можливість ознайомитися з основними характеристиками торговельних марок, дізналися про те, що зареєструвати можна не тільки слова і логотип, а і пакування та навіть колір.

Наприкінці заходу спікерка дала присутнім можливість попрактикуватися в визначенні наявності порушень в сфері інтелектуальної власності. На прикладі акцій в стилі нещодавньої кінопремʼєри, яка перефарбувала весь світ в рожевий колір, студенти зʼясовували, хто з українських підприємців неправомірно використав логотип відомої ляльки, а хто став "в тренді" без будь-яких порушень.

 


 

До кінця цього тижня у всіх охочих є можливість долучитися і до інших заходів!

 

Кафедра теорії та історії держави і права

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook