Кафедра хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка отримала сучасний монітор пацієнта для тварин

29 серпня 2023 року
Хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка

   Професія лікаря ветеринарної медицини є надзвичайно важливою і актуальною. Слід відмітити, що навчання на лікаря ветеринарної медицини потребує освоєння новітньої інформації, а проведення навчального процесу  – сучасного обладнання.

   Отже, завдяки підтримці деканату ФВМ і ректорату НУБіП України, для проведення занять з дисциплін «Оперативна хірургія», «Анестезіологія», «Патофізіологія тварин» було придбано черговий сучасний прилад – багатофункціональний монітор пацієнта.

   Даний прилад призначений для контролю життєво важливих функцій під час надання допомоги тваринам. Відображає всі необхідні для ветеринарного лікаря дані з можливістю налаштування порядку виведення інформації на монітор. Прилад відповідає вимогам сучасної ветеринарної медицини і дає можливість здобувачам вищої освіти оволодіти методами діагностики різних показників та виявлення різних патологічних процесів. За допомогою монітора пацієнта можна реєструвати електрокардіограму, респірограмму, термометрію, тиск, насиченість киснем, пульсоксиметрію, а також можливість виявляти такі патологічні процеси як апное, аритмії. Також його використання у науковій роботі дасть можливість в динаміці фіксувати важливі показники організму тварин.

   Тож здобувачі вищої освіти напрямку "Ветеринарна медицина" будуть отримувати сучасні знання на сучасному приладі.

Старший викладач кафедри
Тарас Савчук

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook