Захист звітів з виробничої практики

25 липня 2023 року

   Для забезпечення ефективної практичної складової у підготовці фахівців відповідно до робочого навчального плану магістри-селекціонери успішно пройшли виробничу практику та презентували звіти за результатами проведеної роботи.

   Заслухали звіти Ганна Ковалишина, професор кафедри генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського, Олександр Макарчук, завідувач кафедри, Юлія Дмитренко, доцент кафедри,  Роман Спряжка та Ірина Шпакович, асистенти кафедри.

   Назар Яковишен проходив виробничу практику у ВП НУБіП України "Агрономічна дослідна станція", де під керівництвом Романа Спряжки досліджує лінії кукурудзи, а також проводить підбір батьківських компонентів для схрещувань. 

   Іванна Шліхта проходила виробничу практику у Білоцерківській дослідно-селекційній станції Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН України. Тут вона прийняла участь в селекційному процесі вики ярої. Активну дискусію розвинули щодо актуальності використання даної культури в Україні та світі. Особливу увагу Іванна приділила методиці проведення гібридизації культури. 

   Валерія Белясник проходила виробничу практику у ВП НУБіП України "Агрономічна дослідна станція", де вивчала сорти озимого ячменю. Дискусію розвинули щодо питання придатності насіння досліджуваних сортів для використання у пивоварінні. 

   Мирослава Петренко проходила виробничу практику в Дослідній станції лікарських рослин, де вивчала колекцію лаванди. Лаванда досить популярна культура, тому всі слухачі з цікавістю задавали запитання, зокрема щодо методик проведення оцінок.

 

   Наступною виступила Світлана Омельчук, яка досліджувала технологію прискореної селекції ріпаку ярого в  ТОВ "Джін енд сідз". Найбільшу увагу в дискусії звернули на вихідний матеріал для такої роботи, а також на практичних результатах.

   Соломія Колонтирська проходила виробничу практику у ПП НВАП"Ельгаучо", де вивчала гібриди кукурудзи.

   Назар Кимгир проходив виробничу практику в ТОВ "Науково-виробнича фірма "Урожай".

   Написання звітів з виробничої практики для магістрів є основою для подальшого написання дипломної роботи. Тому однозначно можна сказати, що "спойлер" майбутнього захисту випускних магістерських робіт пройшов успішно.

   Всі студенти гарно попрацювали, тому так тримати! Бажаємо успіхів та натхнення для написання дипломної роботи і подальшої роботи в сфері селекції та насінництва.

Ірина Шпакович,
асистент кафедри генетики, селекції і
насінництва ім. проф. М.О. Зеленського
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook