ВСЕУКРАЇНСЬКА СТУДЕНТСЬКА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЇ «МОЛОДЬ У ВИРІШЕННІ ПРОБЛЕМ БДЖІЛЬНИЦТВА» ПРИСВЯЧЕНА 125-РІЧЧЮ НУБІП УКРАЇНИ

20 травня 2023, 9:09
На базі кафедри бджільництва факультету тваринництва та водних біоресурсів 18 травня 2023 року відбулася ВСЕУКРАЇНСЬКА СТУДЕНТСЬКА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЇ «МОЛОДЬ У ВИРІШЕННІ ПРОБЛЕМ БДЖІЛЬНИЦТВА», приурочена відзначенню 125-ти річчя з дня заснування Національного університету біоресурсів та природокористування України й Всесвітньому дню бджіл.
Завідувач кафедри Повозніков Микола Гаврилович розпочав конференцію з теплого привітання, побажав присутнім мирного нема та плідної праці з бджолами.
 
 
Нас об'єднала бджола!” цей вислів вкладає в себе багатогранну співпрацю людини з комахою і наголошує на важливості бджоли у природному ареалі Землі.
 
 
Професор викликав зацікавленість у присутніх висловом “Мед-Мотивує-Мислити”, вміло проаналізувавши значення цих слів, взаємозв'язок між ними та науково обґрунтував вплив меду на організм людини.
 
Унікальний день, унікальне свято, унікальна комаха… Що може перевершити цю конференцію за значимістю?
Гості та учасники конференції мали можливість відвідати цікаві майстер-класи з огляду бджолиних сімей, виготовлення оздоровчих напоїв, гончарства.
 
 
 
 
Назарій Білько, Анастасія Білько, Анна Красноштан, та студент факультету аграрного менеджменту Глодан Богдан, які є представниками фірми "Beekeeper of Ukraine" підготували виставку-дегустацію продукції бджільництва.
 
 
Олександр Миколайович Литовченко поділився технологією виготовлення авторського напою ‒ вина з аронії.
 
 
Гість конференції Булгаков Віктор Петрович, викладач Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв, що знаходиться у Києво-Печерській Лаврі, разом зі своїм учнем провели майстер-клас з гончарства.
Студенти з різних факультетів, які долучилися до конференції, виступили з актуальними доповідями на тему, що турбувала або припала до душі доповідачам.
 
 
 
На завершення конференції кожен слухач взяв участь у голосуванні, а переможці отримали дипломи за нагороджене місце або участь.
 
 
Сподіваємося, що конференція до Всесвітнього дня бджіл стане потужним поштовхом до практичного вивчення молоддю бджільництва, адже теоретичне ознайомлення вже відбулося під час лекційних занять. Цей захід дасть чітке розуміння необхідності, а тим паче важливості бджіл у цілісності всієї планети. Набутий досвід публічних виступів у майбутньому допоможе студентам чітко доносити свої ідеї до людей.
 
 
«Бджола ‒ то виняткова комаха; вона змінює свідомість кожного, хто має з нею справу» (Микола Повозніков).

 

Анастасія Видрик,

асистент кафедри бджільництва 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook