Квітневі відкриті лекції в ННІ лісового і садово-паркового господарства

4 травня 2023 року

     Згідно з наказом ректора НУБіП України від 24.01.2023 р. №41 «Про проведення відкритих лекцій у весняному семестрі 2022-2023 н. р.» та графіка проведення відкритих лекцій в ННІ лісового і садово-паркового господарства у березні місяці було проведено 4 відкриті лекції.
     5 квітня 2023 року відбулися відкриті лекції професора кафедри лісівництва Сергія Зібцева з дисципліни «Охорона лісів від пожеж» для студентів 2 курсу ОС «Бакалавр» спеціальності 205 «Лісове господарство» на тему «Попередження пожеж в умовах зміни клімату та повоєнної відбудови» і асистента кафедри таксації лісу та лісового менеджменту Петра Дячука з дисципліни «Лісовпорядкування» для студентів 4 курсу ОС «Бакалавр» спеціальності 205 «Лісове господарство» на тему «Матеріально-технічне та програмне забезпечення ВО «Укрдержліспроєкт».

    На лекції з дисципліни «Охорона лісів від пожеж» використовувалися інтерактивні методи навчання, зокрема, студенти були поділені на 4 підгрупи, які в кінці лекції зробили 3-хвилинні підсумовуючі синтезуючі доповіді на задану лектором тему на основі теоретичних знань отриманих на лекції. Також використовувалися наочні зразки обладнання для попередження пожеж. Модераторами роботи груп студентів були доценти кафедри лісівництва Сендонін С.Є. та Сошенський О.М. На лекції були присутні викладачі ННІ ЛіСПГ, у тому числі, завідувач кафедри лісівництва доц. Пузріна Н.В., доценти Левченко В.В., Бойко Г.О. Кульбанська І.М. та інші викладачі.

     На лекційному занятті з дисципліни «Лісовпорядкування» були розглянуті основні складові матеріально-технічного та програмного забезпечення, які використовуються в процесі лісовпорядкування. Учасники лекції дізналися про використання сучасних технологій, які застосовуються при виконанні лісовпорядних робіт та проблеми з якими зіштовхуються спеціалісти ВО «Укрдержліспроєкт» при виконанні лісовпорядних робіт.

     

         На лекційному занятті були присутні співробітники кафедри таксації лісу та лісового менеджменту, ННІ ЛіСПГ, фахівці з ВО Укрдержліспроєкту – Леся Грушко, Галина Данюк та провідні інженери Української експедиції.
         10 квітня 2023 року відбулася відкрита лекція доцента кафедри лісівництва Ганни Бойко з дисципліни «Діагностика хвороб лісу» для студентів ОС «Магістр» спеціальності 205 «Лісове господарство» на тему «Мікроскопічний та біологічний методи діагностики хвороб деревних рослин».

     Лектором презентовано сучасні провідні методи, які спрямовані на пошук внутрішніх дефектів у дерев, зокрема ростучих деревних рослин – ультразвукової томографії, резистографічний та мікроскопічний методи.
       20 квітня 2023 року відбулася відкрита лекція старшого викладача кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій Оксани Чорнобров з дисципліни «Сучасні технології лісового насінництва» для студентів ОС «Магістр» спеціальності 205 «Лісове господарство» на тему «Сорти деревних рослин у Державному реєстрі: оформлення, підтримання, використання».

    

          Під час викладання матеріалу розглянуто нормативно-правові документи, які регламентують набуття прав на сорти деревних рослин. Акцентувалася увага на процедурі формальної та кваліфікаційної експертизи сортів рослин. Крім того, розглянуто права та обов’язки, пов’язані з набуттям прав на сорт рослин та умови отримання прибутку (роялті).


       Під час обговорення відкритих лекцій на відповідних кафедрах присутні відзначали проведення занять на високому навчально-методичному рівні із застосуванням мультимедійних технологій, викладення матеріалу у логічній послідовності, структурованості за планом та ін., що відповідає сучасним вимогам організації освітнього процесу в університеті.

 

 

Відповідальний від ННІ ЛіСПГ для здійснення
контролю за якістю надання освітніх послуг, доц. Левченко В.В.

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook