БУТИ ЛІКАРЕМ І НЕ ЛЮБИТИ ТВАРИН – НЕМОЖЛИВО!

14 квітня 2023 року
ФВМ НУБіП України

   10 квітня 2023 року на кафедрі епізоотології, мікробіології і вірусології розпочалась навчальна практика зі студентами 5 курсу факультету ветеринарної медицини НУБіП України.

   Цьогорічна навчальна практика проведена на базі навчально-науково-виробничої лабораторії конярства, Київського зоопарку, навчально-виробничої лабораторії птахівництва та комунального підприємства «Київська міська лікарня ветеринарної медицини». Студенти під керівництвом доцентів Віктора Шевчука, Наталі Сорокіної та Володимира Мельника мали можливість провести епізоотологічне обстеження усіх баз проходження практики, особливу увагу вони звернули на особливості епізоотологічного обстеження Київського зоопарку, та шляхи дотримання ветеринарно-санітарних умов утримання різних видів тварин на обмеженій території, а також особливості надання ветеринарної допомоги та проведення протиепізоотичних заходів серед тварин, що утримуються у зоопарку. Окрім того їм було надано можливість безпосередньо ознайомитись з обсягами робіт і самим узяти участь під керівництво лікарів, що були на чергуванні, в прийомі та надані допомоги пацієнтам.

   За період проходження практики, студенти змогли переконатись, якщо людина вибрала професію лікаря ветеринарної медицини, значить, вона дуже любить тварин, і нехай це буде кіт, кінь чи слон, вона готова проводити з ними багато часу. Тому це щаслива людина, яка отримує задоволення від своєї роботи, оскільки здійснила усвідомлений вибір.

   Ветеринар — це лікар. І хоча цей фахівець лікує тварин, а не людей, але щоденно стикається зі складними завданнями, які вимагають відмінних знань і практичного досвіду. Це одна з небагатьох спеціальностей, яка однаково потрібна у місті й селі.

Володимир Мельник, завідувач кафедри
епізоотології, мікробіології і вірусології

Максим Жуковський, асистент кафедри
епізоотології, мікробіології і вірусології

 
 
 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook