Пряме включення з Європарламенту зі студентами-міжнародниками

5 квітня 2023 року

Європейський Союз відіграє важливу роль у спільній зовнішній політиці, має постійні дипломатичні місії по світу та офіційних представників в ООН, Світовій організації торгівлі, «Великій Сімці» та «Великій двадцятці».
5 квітня 2023 року в рамках вивчення дисципліни «Європейський Союз в міжнародних відносинах» (викладач доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук Наталія Шевченко) відбулася зустріч студентів 4 курсу спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» з Катериною Лотоцькою, стажеркою Європейського Парламенту, активісткою СД Платформи.

Катерина поділилася з майбутніми дипломатами досвідом роботи в столиці Європейського Союзу та особливостями стажування у Європейському Парламенті та співпрацею з хорватським депутатом групи соціал-демократів у Європарламенті. В ході розмови Катерина розповіла, що активно працює за напрямком «Політичне планування та інформаційні кампанії». Крім цього продовжує брати участь у зустрічах пов’язаних з Україною та підтримує дипломатичний фронт нашої держави.

Водночас випускникам були надані поради щодо можливості майбутнього стажування, оскільки його можна пройти за різними напрямками, спрямуваннями, включно комунікація, зовнішні зв’язки, перекладацька діяльність та інформаційна діяльність. Зі слів Катерини Лотоцької, основне, що потрібно для покращення своїх шансів для стажування - це інтерес до діяльності Європейського Союзу, вміння працювати і мати практичні навички з обраної сфери, бути готовим до труднощів та звичайно мати впевненість в собі та своїх силах.

Під час зустрічі спікерка наголосила на важливості навчання студентів на магістратурі та отримання декількох вищих освіт для успішної кар’єри в Україні та за кордоном. Студенти-міжнародники висловлюють свою вдячність за надану можливість набуття цікавого та практичного досвіду. Оскільки досвід стажування в Європейському парламенті – це неймовірно корисна практика для подальшої кар’єри фахівців сфери міжнародних відносин. Як сказав Зіг Зіглар «Не потрібно бути великим, щоб почати, але треба почати, щоб стати великим».

 

 

 

Ірина Мельниченко,
студентка групи МВ-19004б,
Наталія Шевченко,
доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook