Африка розкриває свої секрети студентам-міжнародникам

23 березня 2023 року

Викладачі та студенти кафедри міжнародних відносин і суспільних наук продовжують розширювати навчальні горизонти у сфері дипломатії. За останній час вони взяли участь у багатьох важливих заходах щодо відносин України з багатьма регіонами та країнами світу, зокрема Великою Британією, Францією, Японією, Туреччиною.

Особливо активно зміцнюються контакти з Африкою, що важливо в контексті формування потужної світової коаліції на підтримку нашої держави в умовах російської агресії. Африканський континент, якому раніше приділялося не так багато уваги в порівнянні з іншими регіонами світу, нарешті почав розкривати свої загадки нашим міжнародникам. Під час кількох попередніх заходів студенти-міжнародники НУБіП України поспілкувалися зі своїми однолітками з Уганди та дізналися про діяльність аналітичних центрів у Субсахарській Африці.
А нещодавно в рамках проєкту «Дипломатичний фронт» представники кафедри взяли участь у ще одній важливій події – зустрічі з Амбасадоркою України в Південно-Африканській Республіці Любов’ю Абравітовою. Пані Любов очолює українську дипломатичну місію в одній з ключових держав Африки, а крім того ще й відповідає за відносини України з країнами Південноафриканського співтовариства розвитку (SADC), що нараховує 11 учасників.

Пані Посол відзначила, що відносини України з державами Південної Африки розвиваються непросто – дається взнаки багаторічна активність антиукраїнської пропаганди в регіоні з боку росії, а також слабкий рівень розвитку двосторонніх відносин у попередні часи. Тож українські дипломати мають окремо говорити з кожною країною, започатковувати діалог наново. Вони активно долучаються до дискусій у ЗМІ та беруть участь у різноманітних міжнародних заходах, щоб донести правду про російську агресію проти України. Окрім ПАР, тісні контакти встановлені з Намібією, Замбією, Ботсваною, Лесото й Есватіні, а також іншими державами регіону.
Любов Абравітова резюмувала, що «Африка нарешті починає усвідомлювати справжню роль України для неї». Тож у перспективі – розвиток економічних відносин, туризму, освітніх обмінів. Зацікавленість Україною та українцями все більше зростає, а мешканці країн Африки демонструють відкритість до знайомства з нашою культурою.

     

Вийшла відверта розмова, а учасники отримали відповіді на ті питання, які їх хвилюють найбільшою мірою. Студенти спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» вже чекають на нові зустрічі з цікавими дипломатами та міжнародними діячами.

 

 Богдан Грушецький,
доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook