Проведення профорієнтаційної роботи членами студентського наукового гуртка «ДНК лідера»

20 березня 2023 року
Вибір професії – важливий крок у житті кожної людини.
Перш за все, – це відповідальність, яка полягає в тому, щоб обрати саме свій шлях та із задоволенням йти ним по життю, адже робота займає більшу частину життя людини. 
Щоб допомогти майбутнім абітурієнтам визначитися з вибором, завдяки якому вони зможуть реалізувати свій потенціал і стати кваліфікованими фахівцями, 15 березня 2023 року здобувачем вищої освіти Вікторією Совайло була проведена профорієнтаційна робота серед учнів Зорівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Зорівської сільської ради Золотоніського району Черкаської області.
 
Вікторія поділилася власним досвідом навчання на факультеті аграрного менеджменту за спеціальністю 073 «Менеджмент» та проінформувала учнів про переваги організації навчального процесу в університеті в цілому, а також в умовах військового стану. Зазначила, що дуже важливим для учасників освітнього процесу є забезпеченість всіх дисциплін електронними навчальними курсами, де студенти можуть отримувати і виконувати завдання, знайомитись із лекціями, додатковими джерелами інформації, переглядати і слухати відео та аудіо матеріали з дисциплін.
Вікторія представила інформацію про діяльність студентського наукового гуртка «ДНК лідера» кафедри менеджменту ім. проф. Й. С. Завадського, членом якого вона є. Учні дізнались, що діяльність гуртка спрямована на розвиток творчих здібностей здобувачів вищої освіти з метою набуття ними професійних, особистісних компетенцій, а також досвіду одержання знань та умінь через здійснення досліджень. Вікторія розповіла, що заняттястудентського наукового гуртка проводять викладачі кафедри та запрошенігостіпредставники різних сфер бізнесу. Свої знання, наукові результати, вміння організувати та презентувати роботи із використанням найсучаснішої техніки, здобувачі вищої освітидемонструють на засіданнях студентського наукового гуртка у формі постерних презентацій, де вони отримують навички, що розвивають в них лідерські здібності. Зазначила, що за підсумками Х-го «Фестивалю студентської науки – 2021» та ХІ-го «Фестивалю студентської науки – 2022» гурток «ДНК лідера» отримав перемогу серед більше 100 студентських наукових гуртків, які функціонують в НУБіП України.
 
Зацікавило учнів те, що під час навчання вони матимуть можливість отримати подвійні дипломи, поспілкуватися з управлінцями провідних українських та закордонних підприємств, установ, організацій. Також привернули їхню увагу методи навчання, різноманітні кейси та ділові ігри, які дозволять під час навчання отримувати управлінські навички та продемонструвати їх під час виконання різних ситуаційних завдань.
 
Окрему увагу Вікторія приділила розповіді про цікаве студентське життя після пар, можливості участі у різних культурно-масових заходах, конференціях, круглих столах, а також умовам проживання в гуртожитку. Поділилася власним досвідом вступу на спеціальність 073 «Менеджмент» й порівняла умови вступу, які були три роки тому, саме коли вона обирала свою майбутню професію, з умовами вступу, які є на сьогоднішній день.
Наприкінці зустрічі Вікторія запросила учнів долучитися до відвідування Дня відкритих дверей, який проходитиме у стінах університету 06 квітня 2023 року, щоб безпосередньо ознайомити їх з навчально-матеріальною базою та провести екскурсію по надзвичайно мальовничій території університету.
 
Оксана Гавриш,
доцент кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook