Хилевич Сергій із Житомирщини: обираю НУБіП України, бо тільки тут є підготовка фахівців служби ветеринарної медицині для Збройних Сил та інших силових структур України

23 березня 2023 року
  Учень Листвинського ліцею Словечанської ради Житомирської області Хилевич Сергій планує здобути освітній ступінь магістр за спеціальністю 211 «Ветеринарна медицина».

  • Представтесь, будь ласка. Розкажіть про себе.

— Мене звати Сергій, я з Житомирської області, нині є учнем 11 класу Листвинського ліцею.

  • Що особисто для Вас означає професія «лікар ветеринарної медицини»? Чому Ви обрали саме її? Що вплинуло на Ваш вибір?

— На мою думку, лікар ветеринарної медицини – це людина, яка лікує тварин і водночас з любов’ю відноситься до них, проводить профілактичні обстеження аби вони були здоровими. У моєму розумінні – ця професія на сьогоднішній день є цікавою та актуальною, впродовж своєї професійної діяльності лікар ветеринарної медицини постійно вдосконалює свої навички, здобуває нові знання і, відповідно, набуває досвіду.
  Мій вибір зупинився на професії лікаря ветеринарної медицини з дитинства: ще малим я любив піклуватися про них. Намагаюся і зараз робити це, а за необхідності й надавати допомогу хворій тварині, але хочу робити це професійно, здобувши вищу освіту.

  • Як Ви дізнались про наш факультет?

— Основну інформацію про факультет я дізнався з інтернет-джерел, також багато мені розповів мій дядько.

  • Чому саме НУБіП України і цей факультет зокрема?

— У першу чергу, тому, що даний університет входить у десятку найкращих університетів України, що свідчить про високий рівень знань, який тут можна отримати. Також особисто для себе я відмітив, що тільки в НУБіП України матиму можливість здобути не лише омріяний фах лікаря ветеринарної медицини, а й отримати військову підготовку. Мене дуже зацікавило, що в університеті є кафедра військової підготовки, де ведеться підготовка офіцерів кадру фахівців служби ветеринарної медицини. Усвідомлюючи як це надзвичайно важливо сьогодні, планую подавати документи саме на таку спеціальність.

  • Що Вам найбільше сподобалося під час екскурсії на нашому факультеті?

— Під час екскурсії мені сподобалось все! Найбільше – екскурсія по стаціонару факультету ветеринарної медицина та музей анатомії. Я дуже вдячний заступнику декану Сергію Степановичу Деркачу, адже проведена ним екскурсія ще більше вмотивувала мене до вступу в цей університет.

 

  Я дізнався про факультет ветеринарної медицини чимало нового, тому тепер ще більш впевнений у своєму виборі як щодо факультету та університету, так і щодо своїх планів стати лікарем ветеринарної медицини та отримати військову підготовку.

  • Які у Вас мрії?

— Мрій у мене багато, але найбільша мрія на даний час – вступ до НУБіП України на факультет ветеринарної медицини. Також – як і у всіх українців – мрію про скорішу Перемогу ЗСУ України над окупантом, та щоб в Україні якнайшвидше настав мир. Після закінчення університету хочу працювати лікарем ветеринарної медицини та робити все, залежне від мене, щоб тварини були здоровими.

  • Бажаємо успіхів Сергію в усіх його задумах і реалізації всіх планів! Запрошуємо ще раз на День відкритих дверей 6 квітня та вже чекаємо на факультеті ветеринарної медицини як старанного студента!

 

Розмову провела доцент кафедри
фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії
Ірина ДЕРКАЧ

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook