Давньоруська держава і європейський військово-політичний простір: стереотипи і міфи – кафедра міжнародних відносин і суспільних наук долучилася до циклу лекцій Юрія Котляра

1 березня 2023 року

Доречним для тих, хто цікавиться актуальними етапами українського історичного державотворення є курс онлайн-лекцій доктора історичних наук, професора Чорноморського Національного університету імені Петра Могили Юрія Котляра. 1 березня 2023 р. професорсько-викладацький склад кафедри міжнародних відносин і суспільних наук разом зі студентами та аспірантами кафедри долучилися до чергової відкритої лекції за темою «Давньоруська держава і європейський військово-політичний простір: стереотипи і міфи». Курс відкритих лекцій реалізується в межах міжнародного проєкту Erasmus+ за напрямком Jean Monnet Module «Implementation of European values as a basis of democracy in Ukraine».

          

Зміст лекції та нестандартний авторський підхід науковця до поставленої проблематики викликав цікавість у слухачів та ряд запитань.

          

Андрій Сорокін, аспірант третього року навчання, поділився своїми враженнями від почутого: сьогоднішня лекція була цікавою в контексті подолання стереотипів та міфів української історії давньоруського періоду. Зміст лекції спонукає до виявлення закономірних паралелей у розвитку східноєвропейських та західноєвропейських державних утворень.

          

Чекатимемо наступної зустрічі та сподіватимемося, що вона буде не менш цікавою та плідною!

 

 

Людмила Лановюк,
доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук;
Андрій Сорокін,
аспірант кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook