Відбулась відкрита лекція Анатолія Бикіна на тему «Фоліарне внесення агрохімікатів»

20 лютого 2023 року
16 лютого в онлайн форматі відбулася відкрита лекція завідувача кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна доктора с-г. наук, професора Анатолія Вікторовича Бикіна з дисципліни «Технологічний агрохімсервіс в рослинництві» для студентів магістрів 1 року навчання спеціальності 201 "Агрономія" на тему "Фоліарне внесення агрохімікатів".
   

   Метою відкритої лекції було ознайомити студентів з агрохімічним обслуговуванням фоліарного внесення робочих розчинів. Встановлення факторів, що впливають на внесення робочого розчину. Та розкриття особливостей приготування робочих розчинів.
   Лектор розпочав заняття з привітання та перевірки присутніх. Далі було повідомлено тему лекції. Для висвітлення нового матеріалу використовувалася презентація Power Point для унаочнення та кращого сприйняття теоретичного матеріалу.
   У ході обговорення нового матеріалу викладач активував знання студентів, набуті на попередніх заняттях з курсу стимулюючи їх до логічних міркувань та порівнянь, до вираження власної думки. Студенти уважно слухали і конспектували матеріал. Тому під час обговорення нового матеріалу студенти були дуже активні. Загалом заняття було проведене в атмосфері активної взаємодії.
   На лекції були присутні викладачі кафедри, які позитивно оцінили відкриту лекцію.

   
   Такі показники якості проведення лекційного заняття як своєчасність початку заняття, визначення теми лекції, її значення, плану викладання матеріалу, логічний зв’язок із попереднім навчальним матеріалом, науковий рівень володіння матеріалом дисципліни, доступність змісту лекції для студентів, систематичність та логічна послідовність викладання матеріалу, темп викладання матеріалу, використання лектором технічних засобів навчання, емоційний рівень викладання, контакт з аудиторією, уміння лектора зацікавити та активізувати роботу студентів, культура мови лектора були оцінені високими балами.
   Проведене анкетування студентів показало, що студенти також високо оцінили педагогічну майстерність Анатолія Вікторовича Бикіна.
   У підведенні підсумків було оголошено, що викладач показав себе як хороший фахівець та вмілий організатор.

Лариса Семенко,
доцент кафедри агрохімії та якості продукції
рослинництва ім. О. І. Душечкіна

 

 
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook