Гарант ОНП "Автомобільний транспорт" Валерій ВОЙТЮК початок підготовки до акредитації!

15 лютого 2023, 18:57
м. Київ НУБіП України

 

 

15 лютого 2023 року під головуванням проректора з науково-педагогічної роботи Василя Шинкарука відбулася нарада з підготовки до акредитації освітніх програм бакалаврату і магістратури 2023-2024 н.р. На нараду були запрошені гаранти освітніх програм, консультанти – науково-педагогічні працівники університету, задіяні в роботі Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, а також заступники деканів факультетів та директорів ННІ з навчальної роботи.

  Василь Шинкарук у своїй доповіді зазначив, що наш університет у 2022-2023 навчальному році успішно пройшов акредитацію 1 бакалаврської та 1 магістерської програм і вже отримав п’ятирічні акредитаційні сертифікати. 7 освітніх програм нашого університету, з яких 2 магістерські, на сьогодні знаходяться на завершальному етапі проходження акредитації. 4 освітні програми наших структурних підрозділів завершують етап проведення зустрічей з експертами.
  Загалом, починаючи з 2019 року університет вже отримав 33 акредитаційні сертифікати НАЗЯВО, з яких 24 – в м. Київ та 9 у структурних підрозділах
 
  У 2023-24 н.р. у нас планується 25 акредитаційних експертиз, з яких 21 – у центральному офісі НУБіП України та 4 у структурних підрозділах ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут» – 2 програми; ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний інститут» – 2 програми. Такої значної кількості акредитацій у нас ще не було, тому для її успішного проходження нам необхідно забезпечити чітку організацію цього процесу.
   З метою підготовки до акредитації, згідно наказу ректора № 941 від 12.12.2022 р. «Про проведення самооцінювання освітніх програм» з 12 грудня 2022 року по 20 лютого 2023 року гаранти завершують самоаналіз освітніх програм. Також підготовлено аналогічний наказ № 993 від 28.12.2022 р. для забезпечення підготовки самоаналізу освітніх програм наших структурних підрозділів, що підлягають акредитації у наступному навчальному році.
  Проректор зазначив, що для забезпечення проведення якісного самоаналізу кожній освітній програмі буде надано рецензента з числа наших НПП, які задіяні в роботі НАЗЯВО. Згідно з наказом ректора до 10 березня рецензенти переглянуть акредитаційні справи і нададуть за потреби рекомендації з їх удосконалення.
 
  Начальник навчального відділу Ярослав Рудик ознайомив присутніх з особливостями інформаційного забезпечення самоаналізу освітніх програм з використанням ресурсів сайту університету. 
  Заступник начальника навчального відділу Оксана Зазимко поінформувала присутніх про особливості використання нормативної документації та положень університету у процесі підготовки самоаналізу освітніх програм.
   Завідувач навчально-методичного відділу Лариса Кліх акцентувала увагу присутніх на особливостях формування матриці відповідності та унікальності освітніх програм.
 
   Також гаранти поінформували про стан підготовки самоаналізу освітніх програм.
 

  За матетріалами: https://nubip.edu.ua/node/121580

 Розмістив: Іван Роговський
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook