Кафедра біохімії і фізіології тварин імені академіка М. Ф. Гулого: закінчився перший тиждень навчання здобувачів освіти у весняному семестрі

14 лютого 2023, 14:00
ФВМ НУБіП України

 

   6 лютого 2023 року розпочався весняний семестр 2022/2023 н.р. Співробітники кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М. Ф. Гулого незважаючи на проблеми в енергетиці, повномасштабну війну в країні, ракетні обстріли виконували свої педагогічні обов’язки згідно існуючого розкладу занять. Прочитано лекції та проведено лабораторні заняття для студентів багатьох спеціальностей. Для цього використовуються різні платформи, а також створені науково-педагогічними працівниками кафедри електронні навчальні курси на навчальному порталі нашого університету.
   Професорка кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М.Ф. Гулого Грищенко Вікторія Анатоліївна провела вступну лекцію та перші лабораторні заняття з дисципліни "Біохімія тварин" для студентів 1 курсу СК факультету ветеринарної медицини спеціальності 211 «Ветеринарна медицина».

 

   Доцентом кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М.Ф. Гулого Валерієм Цвіліховським проведено лекцію з дисципліни «Біохімія медична» зі студентами 2 курсу факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, зі спеціальності 229 «Громадське здоров’я» та з дисципліни «Біохімія у тваринництві» зі  студентами 1 курсу факультету тваринництва та водних біоресурсів, спеціальності «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва».

Студенти 13 групи 2 курсу факультету ветеринарної медицини (спеціальність «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза», ОС «Магістр») слухали лекцію на тему «Водномінеральний обмін. Стан води в організмі. Макро- і мікроелементи». Лекцію прочитав доктор біологічних наук, професор Ігор Калінін із використанням платформи Google Meet.
 
 
Лекцію на тему «Biological membranes. Water and minerals in animals and plants, biochemistry of transmembrane transfers of minerals and organic matter» (Біологічні мембрани. Вода і мінеральні речовини в організмі тварин і рослин, біохімія трансмембранних переносів мінеральних і органічних речовин) студентам 9 групи 2 курсу факультету ветеринарної медицини (спеціальність «Ветеринарна медицина») прочитала англійською мовою докторка біологічних наук, професорка Калачнюк Лілія Григорівна.
 
Лекція з вибіркової дисципліни "Біохімічні процеси клітини" на тему : " Біологічний матеріал і його відбір" також викликав у студентів неабияку зацікавленість
Продовжили вивчення дисципліни «Фізіологія тварин» студенти другого курсу факультету ветеринарної медицини. Докторка ветеринарних наук, доцентка Лариса Володимирівна Кладницька прочитала студентам 2 курсу 5–9 груп факультету ветеринарної медицини лекцію на тему: «Фізіології дихання» та лабораторні заняття з теми «Фізіологія кровообігу»
Докторка ветеринарних наук Олена Василівна Журенко для студентів 2 курсу 1-4 та 13 групи факультету ветеринарної медицини провела лекції на тему «Обмін речовин та енергії». Студенти 1 курсу факультету тваринництва та водних біоресурсів, спеціальності «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» та студенти 1 курсу спеціальності 017 «Фізична культура і спорт» (гуманітарно-педагогічний факультет) прослухали перші лекції з дисципліни «Фізіологія сільськогосподарських тварин» та «Фізіологія людини та рухової активності і спорту» відповідно.
Кандидат ветеринарних наук, доцент Дмитро Криворучко провів вступну лекцію та перші лабораторні заняття з дисципліни "Фізіологія тварин" для студентів факультету ветеринарної медицини спеціальності 211 «Ветеринарна медицина» скороченого терміну навчання. 
Кандидат ветеринарних наук, старший викладач кафедри Віталій Журенко під час лабораторних занять пояснив студентам факультету ветеринарної медицини окремі питання «Фізіології кровообігу», а студенти 1 курсу факультету тваринництва та водних біоресурсів, спеціальності «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» опановували тему «Рефлекс. Рефлекторна дуга».
Студенти всіх факультетів, які відвідали лекційні та лабораторні заняття кафедри, працювали активно, з великим інтересом, задавали питання, брали участь у дискусіях. Відвідуваність студентами лекційних і лабораторних занять була досить високою – 85-90 %. Відмітимо, що, незважаючи на складний для нашої країни час, умови воєнного стану, студенти мають палке бажання продовжувати навчання, а наша кафедра буде всіляко цьому сприяти.
Дмитро Криворучко
доцент кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М. Ф. Гулого

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook