Литвиненко-Бондаренко – родина меценатів

8 лютого 2023 року
  Литвиненко-Бондаренко – родина меценатів! І це не просто слова, це конкретні вчинки цих людей, завдяки яким поповнилися матеріальні запаси НУБіП України для практичного навчання студентів.
  Наша дружба з цією чудовою родиною розпочалася ще кілька років тому, коли до нашого історичного музею НУБіП України прийшла Наталя Володимирівна Литвиненко з купою сімейних фотографій та медалями свого тата – Володимира Литвиненка, який навчався в Київському лісогосподарському інституті в 1939-1941 рр. (сучасний НУБіП України). Пані Наталя розповіла нам про свого тата, яким вона безмежно пишається, про свою родину та її бажання, аби її внук Михайло навчався в майбутньому саме в НУБіП України. Сама ж Наталя Володимирівна керує медичним агентством «Сестричка» та має медичну освіту, як і її донька Ольга Бондаренко – вона офтальмолог.
  Домовившись про спільну роботу над написанням статті та збором інформації про батька пані Наталі – Володимира, – ми не змогли продовжувати нашу співпрацю: почалося повномасштабне вторгнення росії на Україну… і задачі змінилися…
Зліва направо: Бондаренко Сергій, Бондаренко Ольга,
Бондаренко Михайло та Наталя Литвиненко. 2022 р.
 
  Незважаючи на складну ситуацію в країні, ректорат НУБіП України спільним рішенням відновив навчальний процес у змішаному дистанційному режимі з 14 березня 2022 р. – університетське життя продовжилося! Водночас нам пощастило зібрати потрібну інформацію, систематизувати її та випустити в світ статтю під назвою: «101 рік від дня народження Литвиненка Володимира Федоровича – учасника бойових дій 1941 р.». Це була ще одна маленька перемога!
Бондаренко Сергій. 2023 р.
 
  Як ми зазначали вище, родина Ливиненко-Бондаренко прямо пов’язана з медициною, і вони вирішили допомогти в міру своїх можливостей нашому університету. Восени 2022 р. їхня родина передала кафедрі військової підготовки НУБіП України укомплектовані медичні підсумки, медичні халати, кровозупинні бандажі, бинти, марлеві пов’язки та лейкопластирі.
  Цього року, 7 лютого, Сергій Бондаренко – зять пані Наталі – привіз ще більше допомоги, а саме: комп’ютерний монітор та укомплектовані медичні підсумки, які передав кафедрі військової підготовки НУБіП України. Також була надана велика допомога ветеринарному факультету: медичні рукавиці, халати, системи для крапельниць, антисептичні рідини, глюкозу, катетери, стерильні пов’язки, підстилки, фізрозчин, медичне приладдя та навіть футляр для цигарок часів Другої світової війни. І на цьому обіцяли не зупинятися…
 

  Недаремно є вислів «В єдності – сила!», саме спільними зусиллями ми зможемо перемогти будь-якого ворога та лишитися людьми!

 
 
Марія Поливач,

директор музею історії НУБіП України 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook