Міндовкілля отримало від Литви пожежні автомобілі

25 січня 2023 року
Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

Два пожежних автомобілі від Міністерства навколишнього середовища Литви були передані Іванківському лісгоспу на Київщині. Ключі від автівок лісівникам вручив перший заступник Міністра Руслан Гречаник.

Під час окупації Київщини російськими військами Іванківський лісгосп дуже постраждав від бойових дій. Значна частина лісів зазнала нищівних пошкоджень від бомбардувань, обстрілів, мінувань, пожеж чи просто незрозумілих людській логіці вчинків агресора.

Розраховуємо, що ці автомобілі допоможуть лісівникам ефективніше захищати лісові екосистем від пожеж та допоможуть боротися з ними.

У цілому за останні декілька місяців наші установи природно-заповідного фонду отримали від Литви 33 автомобілі, обладнання для відеонагляду, комп'ютери та іншу техніку.

Завдяки домовленостям Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслана Стрільця та Міністра навколишнього середовища Литви Сімонаса Гентвіласа, очікується передача ще 3 пожежних авто та 300 комплектів протипожежного спецодягу. Усе це обладнання стане потужною підтримкою для українських лісозахисників.

Дякуємо нашим друзям та колегам з Литви за таку потужну та своєчасну підтримку!

 

Джерело: https://mepr.gov.ua/news/41202.html 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook