ERASMUS+ факультету аграрного менеджменту працює!

17 січня 2023 року
Факультет аграрного менеджменту НУБіП України

Про досвід навчання за програмою ЕРАСМУС+ в партнерському Університеті Гайзенхайм (Німеччина) розповідають студентки факультету аграрного менеджменту Анастасія Клочко (2 курс) та Катерина Носар (3 курс).

На першому курсі нашого навчання деканат факультету аграрного менеджменту нам повідомив про можливість навчання з кордоном, яку може надати наш університет. Ми були схвильовані і з нетерпінням чекали на подробиці. З часом дізнались, що є програма Erasmus+ і отримали можливість скористатись нею. Нам пощастило і ми потрапили до Німеччини, в дуже затишне місто Гайзенхайм та Університет прикладних наук Гайзенхайм.

Німеччина зустріла нас з відкритими обіймами, так само як і університет в якому ми зараз знаходимось. Живемо ми у будинку і маємо можливість спілкуватись зі студентами різних країн. Наразі нашими сусідами є представникики Грузії та Аргентини. Кімнати у нас супер затишні та комфортні. Маємо все необхідне для життя та навіть терасу з прекрасним видом, на якій можна організовувати барбекю, як всі тут люблять. Ми ділимось одні з одним досвідом, розповідаємо про особливості життя в наших країнах та навіть влаштовували вечори національних кухонь.

Ще одним приємним бонусом є те, що все знаходиться поруч. Їдальня, сам університет, бібліотека з різноманітною літературою, яка допомагає у навчанні та супермаркети – в 10 хвилинах від нашого будинку. Є одна річ, як здивувала та порадувала нас. В університеті Гайзенхайм проходить безліч заходів і нам пощастило потрапити на один з них. День народження університету, цілих 150 років. Була музика, дегустація різних місцевих страв та вин та, звичайно, німецькі сосиски. Ми були під великим враженням щодо культурних особливостей та спеціалітетів і запам’ятаємо цей день надовго.

Хочеться розповісти і про навчання в Університеті Гайзенхайм. Предметів у нас багато, але цікаві всі. Лекції та практичні проходять англійською мовою, викладачі мають гарну промову, тому проблем з розумінням не виникає. Ми обрали курси, які були погоджені з нашим деканатом факультету аграрного менеджменту та відповідно до нашого профілю "International Wine Business". Виділю один предмет, який вражає нас найбільше – "English Presentations and Writing". Ми відкрили для себе новий формат презентації, який має назву Pecha Kucha, також повертались у минуле та робили презентації на папері, кожен проявляв індивідуальність та мав свободу дій у виконанні цієї роботи. Нам розповідають про різні "фішки", виправляють помилки та вчать концентрувати увагу аудиторії.

Я, Клочко Анастасія, хочу додати, що вдячна нашому університету НУБІП за такий предмет, як "Спічрайтинг", тому що завдяки знанням та комопетенціям, які я отримала, я могла інколи навіть давати поради, відчувала себе впевненішою і розказувати те, що не знали студенти з нашої групи, яка є мультинаціональною (складається зі студентів різних країн, таких як: Греція, Японія, Китай та Турція).

Не зважаючи на те, що програма ERAMUS+ і наша отримана стипендія  дає можливість нам навчатись лише один семестр, ми хочемо отримати по максимуму від нашого перебування в Німеччині. Тому що ця програма - це не тільки навчання, але і культурний обмін. Їздимо по різним містам та музеям, відвідуємо цікаві лекції та семінари, знайомимось з місцевими правилами та архітектурою. Ну і, звичайно, милуємось краєвидами, які відкриваються прямо з наших вікон.

Ми дуже вдячні своєму рідному університету НУБІП, ННЦ міжнародної діяльності, факультету аграрного менеджменту, за цю можливість, за цей дорогоцінний досвід. Кожного дня тут ми розвиваємо себе, дізнаємось багато нового та отримуємо насолоду від життя та навчання.

Наполегливо рекомендуємо брати участь у цій програмі. Ви точно не пошкодуєте!

 

Клочко Анастасія та Носар Катерина,
студентки 2 та 3 курсу факультету аграрного менеджменту

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook